Sista November

image268


Då var det helg igen då och här ligger jag, förkyld som tusan och ser alla mina planer för helgen sakta gå upp i rök. Det var tänkt att helgen skulle ägnas åt bio, julklappsshopping, fik, lite jobb och en del plugg men just nu ligger orken på noll och jag får se om jag ens kommer upp ur sängen. Blä, jag har verkligen världens sämsta immunförsvar. Ja, ja jag hoppas att er helg blir roligare än min.

Katie Holmes new hairdo

image266


På en filmgala i Tyskland i dagarna anlände pristagaren Tom Cruise med sin Katie Holmes som i sin tur såg fantastisk ut. Dem vågiga längderna fick möta saxen och nu har Katie en kort väldigt Anna Wintour påminnande frisyr som i min mening klär henne galet bra. Dessutom gillar jag hennes långa, midnattsblå aftonklänning och den korta paljettbeklädda boleron hon har på sig här. Jag som trodde att någon som skaffar barn med Tom Cruise måste vara helgalen ändrade just uppfattning.

Dagens cutie

image265


Egentligen tycker jag att det är ganska larvigt att matcha sina barn efter ens egna kläder, liksom att jag tycker att det är konstigt att man sätter registreringsskyltar med ungens namn på dess barnvagn, men det här är så sött att jag utbrister i ett sådant där långdraget suckande läte. Jag vill också ha en söt liten dotter att klä i fina små kappor och ärtgröna byxor. Sötnosen ovan är Jennifer Gardners dotter Violet.

Nordstrom designer collections

image264


Ett kul sätt att spana in designerbutiker utan att ens lämna ytterdörren bakom sig. Kreativt och härligt snygg design.

Item of the day- Kuvertväska

image261


Jag måste säga att den här väskan är väldigt charmig. YSL har tagit det här med kuvertväskor på fullaste allvar och nej, det blir inte särskilt allvarligt. Det blir faktiskt riktigt kul. Och är man en Yves saint Laurent-älskare så har man ju alltid koll på var favoritbutiken ligger.

Rachel Bilson och Zac Posen

image260

Jag tokälskar Zac Posens Aurora-väskor och den modell som Rachel här bär har jag inte sett någon annanstans tidigare. Den är i viket fall hur fin som helst, jag älskar färgen, modellen och detaljerna. Det känns dessutom supersnyggt att man, som Bilson, kan kombinera den till en enkel topp och ett par jeans och därmed ha en komplett outfit.

A lot of Giles

image257


British Fashion Awards dök många modemedvetna damer upp och mina ögon fångade dessa tvås kreationer i vimmlet. Jag tycker alltid att det är roligt att se kända ansikten bära upp kläder från olika kända märken och eftersom jag gjorde en del research och recension av Giles vårvisning för en tid sedan tycer jag att det är himla kul att se hans klänningar på dessa två donnor.
Lily Allens rosa prinsessdröm är inget som direkt faller mig i smaken men jag tycker att Lily klär i den alldeles strålande. Jag gillar lövutmönstringarna i kjolen och dessutom är Lilys Louboutinskor riktigt söta. Thandie Newtons klänning i midnattsblå skiftningar är väl inte heller någon dundersuccé men även här tycker jag att klänningen gör sig bra på Thandie. Dessutom älskar jag hennes frisyr och make-up.

I'm surprised

image259


Ja, du Marc Jacobs. Nog visste vi att du var oberäknelig men det här är.. ja, överraskande, det må jag säga.
Det är nyligen bekräftat att Victoria Beckham är Marcs nya ansikte utåt i vår och bilder till kampanjen har redan tagits. Jag uppmuntrar innovativitet men jag har bara ovanstående bild i huvudet. Bilden föreställer Posh under just Marc Jacobs visning i September. Är det lämpligt att användasig av en person som inte förstår sig på Marcs kreationer till just det här ändamålet? Är Marcs kampanjer, med tanke på tidigare val, att se med glimten i ögat och med en aning ironi i baktanke? Ja, allt återstår att se.

En enkel uppdatering

image258


Dagens humörssänkare: Höga klackar+Ett tjock lager snö = En omöjlig kombination
Dagens humörshöjare: Materiella ting, åh ni materiella ting! En ny mobil, en tung bunt modemagasin, en dyr uppdatering av sminkväskan som sved i plånboken och cappucinos i överflöd, tack.
Dagens snällaste: Trots konflikter på jobbet är min chef väldigt omtänksam, tack för det :)
Dagens sysselsättning: Mitt immunsystem+nuvarande väder+småbarn i morgontrafiken= En annan omöjlig kombination. Jag hoppas att jag blir bättre, ska ägna mig åt lite plugg och kanske komma ut lite. Usch, jag hatar att var sjuk!
Dagens förtäljelse: Jag var guide på öppet hus i min skola i tisdags. Jättekul att få guida runt alla potentiella nykomlingar och berätta om min underbara skola. Är du -92a så kom förbi Didaktus Norrmalm på nästa öppet hus i januari, you wont regret it!

Carrie i Proenza Schouler

image254


Jag älskade verkligen Proenza Schoulers vårvisning och jag tycker dessutom väldigt mycket om då det väller in nya bilder från SATC-movie på internet för mig att frossa i. Här bär Sarah Jessica en komplett outfit från just Proenza Schouler och ja, jag älskar den. Min enda förfrågan är väl den angående hatten. Jag undrar om hon verkligen hade den på sig. I så fall är det ju rätt galet men hey, Carrie har ju överraskat i sina dar. Dessutom tycker jag att det är lite konstigt att filmens stylist har kombinerat kläder endast ifrån Proenza Schoulers visning, det känns lite overkill om du frågar mig men egentligen, who the heck cares? Det är hur snyggt som helst i alla fall!

Hello Tuesday!

image252

Jag älskar rosapplikationer! Roger Vivier har underbara skor som understryker min poäng och för att nämna ett annat modehus som exempel av många så varför inte Sonia Rykiel som är en stor favorit i vår. Av detta kommer att jag totalälskar den här klänningen från Easton Pearson, den är verkligen supersöt. Clutchen kommer från Balenciaga och dem underbara satin och krokoskinnmönstrade heelsen är ifrån Giambattista Valli.

No other words needed

image251

Items of the day- Kappa med knyt + Sagolika skor

image250


Oh, the things I love! Ge mig en kappa med knytkrage och ett par sagolika skor från Nina Ricci och mitt liv är fulländat.. nästan.

Marimekko+Manolo Blahnik=?

image249


Marimekko har många järn i elden just nu. Som om inte H&M-samarbetet var nog ska nu det finska företaget ingå ett arbete tillsammans med lyxskomärket Manolo Blahnik. Det är kul att se hur vyer vidgas men jag vet inte jag. Kanske har jag varit på för många Finlandskryssningar för att inte accosiera detta storblommiga mönster till just dem. Då jag tänker på det tycker jag dock att stilettosandalerna här ovan har sin charm. Jag gillar den stora sömmen på den i det klassiska Marimekkomönstret och den i grått är faktiskt helt okej. Men mer än just "okej" blir inte det här för mig.

Brokad

image247


I allmänhet står inspirationsintaget lågt just nu och eftersom min inspiration är källan till min kreativitet, och här på bloggen även produktivitet så kanske det inte är högsäsong för strålande inlägg för tillfället.
Det som jag dock tänkt på en del idag är dels, som rubriken tyder, brokad. Se Moschinos visning för lysande exempel, eller ännu bättre spana in den från Dolce&Gabbana. Påminner lite om mormors medaljongmönstrade gardiner. På ett bra sätt.
Sen kan jag väll förtälja att jag älskar backstagebilder från alla visningar. Dels för att det är kul att få en inblick i arbetet bakom och dels för att kläderna får mer liv då. En personlighet. En annan personlighet än vad dem får på catwalken, en karaktär och annan karisma. Nej, jag hittar inte riktigt orden jag söker men jag hoppas att ni trots det förstår vad jag syftar på.
Psst, notera Zuzana Straskas, till vänster, fötter. Har man inga klackar får man göra vad man kan för att.. hålla måttet.

Take me out

image246


Den här klänningen från Jay Ahr är fantastisk. Enkel, svart, med långa armar och med en djup ryggringning. Tillsammans med ett par svarta strumpbyxor, snygga heels, en Balenciaga motorcyclebag samt ett långt halsband för att liva upp den svarta fronten.

Dolce, Zimmermann, Alba och McQueen

image243


Dagens inspiration kommer utan tvekan ifrån Dolce and Gabbana. Jag älskar den här Steve McQueen t-shirten och för att inte tala om kjolarna på både Raquel Zimmermann och Jessica Alba. Dem är definitivt plagg som jag skulle kunna bära vilken dag som helst men t-shirten ger dem en sådan karäktar att det är först då som jag uppmärksammar dem. Som sagt, väldigt inspirerande.

The dropwaist

image244


Jag har länge funderat över den så kallade drop waist- silhuetten. Tänk 20-tal, tänk hårband med fjädrar, tänk långa rader av pärlor och så tänker du en glammig cocktail-klänning med en tydlig midjemarkering en bit nedanför den vi är vana vid att se och så tänker du och jag i samma banor. Det är så jag accsosierar då jag tänker på denna silhuett.
Jag var väll lite skeptisk till detta är något som jag i slutändan skulle klä mig i och svaret var till en början nej, men nu har jag tänkt om.  Den här kappan med drop-waist från Miu miu är underbar. Likaså är Balenciagaväskan, Pradaskorna och inte minst den välbehövliga morgonkaffen.

Reaching, falling

image241


Usch, allt går inte som man tänkt sig ibland. Alla förpliktelser och viljor som måste tas till vara på och ibland känns det jobbigt att stå mitt i livet och känna det som om man har en miljon vägar att välja mellan. Jag antar att hela det här fruktansvärda tråkvädret bidrar en hel del också. Ja, ja som jag sa igår- c'est la vie.
Idag ska jag ha slappsöndag. Se på film, kanske baka, krypa ned under täcket och läsa, bara ta det lugnt helt enkelt, det behövs idag.

Nonsens

image239


Ett sista inlägg hinner jag med innan jag ska iväg till jobbet. Det känns faktiskt lite trist att min lördag ska spenderas på jobbet och vid skrivbordet, men men c'est la vie.  Vad ska ni hitta på idag?

Ett julklappstips

image238


En rolig julklapp som definitivt är även praktisk och välanvändlig är en notebook. Jag som är en stor planerare och skulle vara totalförvirrad om jag tappade min anteckningsbok skulle inte säga nej till dessa från Charlotte Moss och Hermes. Att minnas saker blev plötsligt en himla massa roligare!
Nu ska jag springa iväg till jobbet, ha en superfin lördag allihopa!

Cutie

image235


Jag gillar känslan som dem här plaggen inger. En preppy, klassisk, lite 30-talskänsla och överlag en söthet som lyckas balansera på det tunna linjen mellan söt och sockersöt. Dessutom är blekt rosa med inslag av svart, rosetter och spets en grym kombo.

Item of the day-Lanvin tee

image237

Similar

image233


Då jag kikade igenom Oscar de la Rentas visning för förra inlägget fick jag syn på det här mönstret och påmindes om något jag sett hos Diane von Furstenberg. Ganska lika va? Jag gillar nog den från de la Renta mest dock, både till modell och färgmässigt.

En svunnen tid?

image232


Jag älskar den vida kjolen-silhuetten. Så 50-tal. så kvinnligt elegant och klassiskt. På 1940-talet introducerade Christian Dior "The New Look" som ni kanske känner till. Den nya silhuetten var feminink med fokus på de kvinnliga formerna. Den vida kjolen hade då ofta en underkjol i tyll för att hålla upp vidden.
Idag är Oscar de la Renta den okrönte konungen av vida eleganta kjolar och även märken som Marni och Thaakon visar i vår vida kjolar. Men jag frågar mig; kommer denna trend att träda tillbaka till det svenska modet, kommer vi att ta till oss denna trend eller har Diors vida kjolar helt enkelt försvunnit med 1950-talet?

Dance all night long!

image234


Då var det fredag igen vilket betyder partaj och festligheter för fler än en av oss. Det här hade jag i alla fall inte haft en gnutta emot att bära en fredagkväll som denna. En axelbandslös kort klänning från Miu miu utgör tillsammans med en enkel vit blus en perfekt grund. En neutral clutch och ett par lekfulla skor, även dem från Miu miu och kvällen kan börja!

På tal om..

image220


..förra inlägget hittade jag den här bilden, amazing huh? Annie Leibovitz bär här Dior couture och ja , den är ett mästerverk i sig.

A masterpiece

image228


Att mode är en konstform det kan vi nog alla vara överens angående men den trend som råder för tillfället tar ett extra steg och låter plaggen vara målarduken. Intressant att se hur detta utvecklas.

Thandie Newton

image230


Thandie Newton är ofta en inspirationskälla och bär upp det mesta med bravur men det här, nja jag vet inte. Jag gillar dem heltäckande svarta strumpbyxorna, den härligt röda tonen på både väska och skor. Jag gillar den feminina kappan och jag tycker att det är awesome med hennes huvudbonad, inte alla som vågar sig på det kortet, men då det nu kommer till helheten så vet jag inte riktigt, det är inte riktigt där ännu. Vad tycker ni?

En giftig accentfärg

image229

Update 071122

image227


Usch, idag har väl inte varit världens roligaste dag. Min mormor begravdes idag. Jag var så otroligt ledsen, hatar att de alla dem jag älskar ledsna. Det är konstigt det där med liv och död, med sorg och lycka. Ena stunden försvinner den man har levt med i över sextio år som min mormor och morfar har, och nästa stund ser man sitt lilla tiomånaders barnbarns barn leka på golvet med ett stort tandlöst leende.
Nu ska jag i alla fall göra en kopp te och jobba mig igenom två läxor tills imorgon vilket inte lär ta så särskildt lång tid. Så jag kanske slänger in ännu ett inlägg då. Ciao!

Nicole Richie- casual, classic, chic

image226


Nicole Richie blandar det klassiska som bara kan komma med en quiltad Chanel i en klarröd nyans, den komfortabla ledigheten som bara kan medföras av ett par Uggs och det där övergripande intrycket av stilsäkerhet som bara kan komma med röda naglar till en svart outfit och Nicole Richie herself. Do we love it? Yes we do!

Budget vs Lyx- The zipper boot

image225


Jag älskar dessa stövlar! Dragkedjan som anars ligger dold i fodret är här stor och utgör allt som krävs i detaljer hos stövlarna. Favoriterna är nog Acnes men Topshops går inte av för hackor dem heller.

En väldoftande jul

image224


Pepparkakor, granbarr, vedeldade brasor och nejlikor- ja julen är sannerligen dofternas tid och vad är då bättre att önska sig till julen än en ny doft?

Pradas Infusion d'Iris
kommer jag att önska mig i jul. Med topnoter som cedarträ, sicilianska mandariner och irisblommor är det här en doft som passar mig som handen i handsken.

Motsatsen till Pradas fräsha parfym är Yves saint Laurents nygamla Opium med en djup och förförisk doft av bland annat ambra och jasmine. Jag skulle kunna köpa den för förpackningen enbart.

En annan nygammal klassiker är Chanels No5 Eau Premiere. Vill du satsa på ett säkert kort är denna doft baserad på blommor som ylang ylang, ros och jasmine.

Gillar du lager på lager...

image219

...och hatar att frysa? Då kanske det här år något för dig.

SJP in SATC

image215

Sarah Jessica under inspelningen av SATC- movie här iklädd ännu en kreation för oss Carrie-älskare att hissa eller dissa för att använda bloggspråk. Jag älskar klänningen i kombinationen med nitbältet men resten dock, nja. Halsbandet hade jag tagit bort helt, det förflyttar fokus från klänningen och skärpet och sedan hade jag valt en annan väska. Vad tycker ni?

Budget vs Lyx- The sequin dress

image218

Paljettrenden försvann lika fort som den kom. I alla fall i mina ögon. Ska du ha en paljettklänning vill du vara ensam om den på hela stället och inte ha tio pers till i samma svarta glitterdröm från H&M. Men trots detta känns den här som något annat. Jag älskar Chloé och den här klänningen är grym. Om ni frågar mig, en perfekt blandning mellan party och vardag. Har du inte råd med orginalet från Chloé så kanske den från Topshop kan komma till din plånboks räddning. Dock undrar jag var gränsen går mellan 'inspirerad av' och plagiat.

Cashmere mafia

image216


Cashmere mafia är, för er som inte redan har koll på det, utspått att bli det nästa Sex and the city och huvudkaraktären spelad av Lucy Liu spås ta över tronen efter en viss Bradshaw. Jag i min tur spår att jag kommer att älska det här för jag gillar både Lucy, SATC och Cashmere mafias stylist.

Details of...

image214


...the Sartorialist där inspirationen, folket och den egna stilen ständigt står i fokus. Här finns alltifrån vintage till det senaste från Prada och Chloé.

H&M+Marimekko

image209


H&M

ska ha cred för att dem inte alls är rädda att variera i sina samarbeten. Dem har nu gått från bland andra stora designersamarbeten som Lagerfeld och Cavalli och oväntade samarbeten med annorlunda designer som Viktor&Rolf till att söka designkontakter närmare hemlandet här i Norden. Nu är det nämligen det finska märket Marimekko som står på tur. Storblommigt någon? Det ska i alla fall bli spännande att se resultatet av det här.

071120

image208
On my mind...



Miu: Funderar på att satsa allt på ett kort i jul och önska mig en väska signerad Miuccia. Någon som känner sig manad att bidra med ett par tusen, annars får jag hoppas på en generös tomte?

France: En resa till Paris står även det högt på tomtens lista i år. Efter många års längtan vill jag faktiskt äntligen besöka staden. Men som sagt tidigare så kanske det blir av under påsken.

Höst: Jag vill ha tillbaka hösten. Inga ishala trottarer och mörka mornar. Nej jag vill ha friska vindar, krispiga löv i vackra färger och se hur solen värmer Riddarfjärden då jag åker till skolan på mornarna,

Booties: Min absoluta favoritmodell då det gäller skor just nu och troligen en bra bit framöver. Dessa från Topshop framkallar djupa vill- hakänslor.

Longing

image207


Åh, förlåt förlåt för dålig uppdatering. Datorn har krånglat och högar av plugg har plågat mitt stackars samvete. Nu funkar allt som det ska i alla fall och skolarbetet har lugnat ned sig. Sitter i denna stund och ser på The devil wears Prada. Den är fortfarande så jäkla bra, efter dem minst hundra gånger jag sett den tidigare. Meryl Streep är så fantastisk som Miranda Priestly, musiken, bilderna över New York och Paris- ah, whats not to love? Enda nackdelen är väll bara att min längtan till Paris blev ännu större, kanske blir det ett besök dit under påsklovet. Hoppas, hoppas.

Kate+Etro

image205
Etros färgglada Marrakech- influerade plagg här uppburet och av Kate Bosworth. Kan det bli mycket bättre?

071118

image204


Usch, måste måste plugga. Geografi är inte mitt bästa ämne om man säger så, dels för att det är så otroligt ointressant. Nu har jag i alla fall tagit en liten paus från böckerna och bestämt mig för att blogga lite, besvara lite kommentarer samt käka middag, kanske ta en kort prommis. Som ni märker gör jag allt för att slippa undan att läsa om internationella gradnät och den demografiska transaktionen.
Jag tänkte visa videon över Kate Moss' hologram på Alexander McQueen visningen för att låta den lysa upp er söndag om den nu varit lika motvilligt bemött som min. Det här är så vackert, änglalikt, nyskapande, konstnärligt och fantastiskt att jag blir alldeles lyrisk

Item of the day- the color of love

image202
Vinröda strumbyxor från welovecolors

Gallianos Dior

image196


Det här måste ses! John Galliano visar oss runt bland dem sanna guldkornen hos modehuset Dior. Detta är couture då den är som bäst, Dior då det är som vackrast och det är en exlusiv samt på min lista högt värderad inblick i Gallianos passionerade arbete bakom det som visas på hans catwalk. Fantastiska tyger, historiska stilar och inspiration som sprudlar vill jag utlöva. Jag upprepar, det här måste ses!

Weekday

image201


Piu, jag är alltid så trött på fredagkvällar! Vad som var väldigt kul dock var att jag fick tillbaka resultatet från mitt religionsprov samt från min svenskauppsats och båda visade mvg. Fick ju svaret på matteprovet igår också och som jag nämnde då fick jag ju mvg på det också så grattis till mig. Nu ska jag lägga mig och läsa en stund, imorgon blir det jobb och födelsedagsmiddag hos min bror. Vad ska ni hitta på i helgen?

Khaki

image194


Det har blivit mycket väskor här på bloggen den senaste tiden. Här ovan ser ni väskor från Lanvin, Prada och Brunello Cucinelli. Now why do I get a sudden urge to by a khaki-bag?

Anna dello Russo

image192


Dem höga platåskorna som Vogues Anna dello Russo bär ovan är svåra att matcha rätt och lätta att förknippa med "strippplatåer", det krävs en del för att få dem att se okej ut i en vardaglig klädsel och nej, Anna förvånar mig inte alls. Som alltid bär hon upp dem alldeles galant med en underbar kort kjol, slapp skjorta och stora brills. Det hela känns väldigt.. Rachel Zoe, på en bra dag såklart. Get my point? Det är nog glasögonen som ger mig det intrycket.
Det enda jag kan ifrågasätta angående hennes outfit är väll hurvida hon kanske borde bära strumpbyxor till en så kort kjol. Hennes ben visas ut en relativt osmickrande vinkel här.

Items of the day- 071116

image195

Den där kappan är perfektion.. minus priset
Dem där skorna är perfektion.. inkluderat priset

Backstage at Behnaz Sarafpour

image191

Då jag skrev tidigare beauty-inlägg fortsatte jag kika bland bilderna backstage hos Behnaz Sarafpour och fick syn på dessa underbara och inte minst inspirerande. På den första bilden ser vi Julia Dunstall i en inspirerande och vardagligt chic med lätta bohemiska influenser. Bild nummer två har länge varit en favorit hos mig utan att jag egentligen vetat var den kommit från men nu vet jag, och ni andra, den prinsessöta, 20-talsaktiga bilden föreställer

Iekeliene Stange under finslipningen av Behnaz Sarafpour.


The bag

image200

Jag tycker att det börjar bli dags att visa upp mer av mina inköp eftersom min blogg trots allt handlar dels om shopping. Här har ni mitt senaste guldkorn, en underbar väska perfekt för skolböcker och allt annat som ska tas med om dagarna från H&M Trend.

Le gran final de Sonia Rykiel

image190


Länge sedan jag la in en video här på bloggen så nu kände jag för att slänga in en på en utav dem bästa visningarna på länge, Sonia Rykiels vår/sommar. Och det är verkligen finalen på denna visning som är sevärd för alla modeintresserade. Leende modeller, obeskrivliga kläder och en stämning som inte kan låta bli att smitta av sig. Jag sitter här med warm, fuzzy feelings och ett stort leende.


The look of Behnaz Sarafpour

image188


Bleka läppar spås bli stort i vinter och i vår vilket jag inte har något emot. Men misstolka nu inte, kritvita idominläppar som folk envisades med för en tid sedan är inte det jag syftar på. Praktexemplet  för det jag menar på är sminkningarna hos Behnaz Sarafpour där bleka läppar matchades med sotade ögon, bronzig hy och naturliga bryn.
Fixa dem bleka läpparna med din din concealer eller foundation. Applicera ett tunnt lager och se till att läpparna är återfuktade och inte flagiga och torra. Applicera sedan ett tunnt lager läppglans i antingen en färglös eller en lätt persikotonad nyans. Jag tycker att detta sätt att lämna läpparna bleka, nedtonade kan vara lika iögonfallande och sexigt som röda läppar kan och därför ska det inte undervärderas.
Och så ett sista tips, glöm inte att om du låter läpparna tonas ned ger det mycket effekt om du lägger fokus på dina ögon till exempel genom att sota dem.

Jag har tänkt på en sak..

image189


Jo, det här med signaturistiska drag hos dylika modehus. Alla pratade (läs bloggade) ju nyss om det djurmönstrade som kännetecknar H&Ms mest nyliga samarbetspartner Cavallis design och för att ta ett annat exempel så varför inte en viss exlusiv skomakares röda sulor. Ja, letar ni lite i bland allt skrot och damm uppe i skallen så är jag säker på att ni, liksom jag gjorde, kommer att hitta fler modehus vars desig du kan känna igen enbart genom att kasta en blick på en vanligt förekommande form, skärning eller varför inte färg.
Två praktexemepel finns inom denna kategori för att understryka min poäng; Tiffany's och Hermés.

The cut

image187


Blotta anblicken av dessa donnor får en nästan att bli sugen på att klippa av sig längderna som så ofta är ivägen, hänger livlösa och kräver hundratals balsamflaskor för att bli glasigt. Det ser så bekvämt, komfortabelt och flickigt sött ut. Det blev lite knasigt då jag skulle översätta namnet på frisyren till vänster, Mushroom bob. Som ni kanske märker blir det Svampbob, jag skrattade ett bra tag må jag säga! :)

I'm walking on sunshine

image186

Det är väll kanske inte det roligaste att skriva, eller läsa, om skolarbete men det bryr jag mig inte om just nu. Jag fick tillbaka provresultatet från matteprovet jag gjorde häromdagen and guess what, jag fick mvg!

Get the look- Hana Soukupova

image183

071115

image182


Väskor; Jag är supersugen på en ny väska och har spanat in en på H&M trend som ska inhandlas imorgon, lägger nog upp en bild också.

Fashion goes to Asia; Lagerfeld tog med sig Fendi till kinesiska muren och efter en stunds spankulerande och observerande på Style.com börjar man ana asiatiska influenser även hos andra modehus. Se bland annat 6267 och Dior,

Bror fyller år; Grattis älskade storebror som fyller 26 idag! På lördag blir det middag och presenter som förövrigt ska inhandlas imorgon.

Dessutom; Mitt tangentbord är helknasigt och jag måste skriva på ett väldigt kompicerat och ansträngande sätt tills jag klurat ut varför tangenten 'u' fått för sig att han ska skriva ettor.

Renee's klipp

image181


Jag tycker så mycket om Renee Zellweger. Jag har faktiskt ingen direkt anledning till det, förutom det faktum att hennes filmer (läs Chicago, Bridget Jones's diary, Down with love) har fallit mig i smaken och dessutom verkar hon otroligt jordnära och har ett smittande leende. Nu har hon i alla fall klippt av sig hårsvallet och satsar på en page med uppklippt nacke. Snyggt eller inte? Jag tycker fakttiskt att hon klär i det alldeles perfekt. Hon ser flickigt chic ut. Bekväm.
Bilderna ovan är tagna ifrån Harper's Bazaar och som alltid för Harper's är det vår Peter Lindbergh som står bakom linsen.

I love Thomas Sabo..

image179


Min absoluta favoritbloggerska, Katarina bakom bloggen Lolita, sätter än en gång sina läsare i första rummet och låter oss kämpa över hennes fina priser. Denna gång är det ett dyrbart och sockersött armband från Thomas Sabo på spel och jag kunde inte ha varit gladare. Thomas Sabo har delikata smycken i lekfull och söt design och jag ler vid varje besök av hans hemsida samt vid blotta åsynen av hans fantastiska design, innovationer och just lekfullhet. Tanken på att le på detta vis varje gång min blick faller på min egen handled är något ofantligt lockande. Jag önskar, hoppas och håller hårt tummarna att jag blir den lyckliga som Katarinas dom till slut faller på, vilket lär behövas med tanke på tuff konkurrens.
Our destinies lies in your hands our beloved blogger!

Klickar du på bilden ovan kommer du till Katarinas blogg

Busy me

image177


Oj, jag som lovade en aktivare sida av mig framöver. Ni får helt enkelt ha överseende. Jag hade en superlång skoldag och mycket plugg. Jag är dessutomfast bestämd att inte låta det dåliga vädret, den hemska morgonrusningen och min försening framför ögonen på min rektor sätta spår i mitt humör, så det så!
Just nu är sängen begravd i spanskastenciler. Sängen vars lakan behöver bytas inom kort, rummet ska städas innan det är läggdags också. Pappa sitter fast i trafiken just nu och jag har helt glömt bort middagen. Haha, det blir så där då man är van att få den serverad!
Nu ska jag plugga vidare, dammsuga och byta ovan nämnda lakan. Sen ska jag, om jag hinner, försöka skriva ihop ett eller två inlägg.

Dagens snyggaste- Det smala bältet

image176


Dagens inspirationskälla grundar, som så många andra gånger, hos the Sartorialist men även hos BCBG Max Azria. Det jag vill fokusera på idag är nämligen det smala bältet. Jo, för visst har det även visats bredare bälten just nu, se bara Dolce and Gabbanas höstvisning, men det är det smala bältet som känns mest attraktivt för mig just nu. Att bära lager på lager, gärna inkluderande en stor kofta, och sedan knyta ett flätat läderbälte i midjan känns som en fantastisk kombination. Kvinnan till vänster ovan har klarat just detta med bravur.

Topshop inspired..

image175


Tyckte du om klänningarna hos Anna Sui? Eller gillar du kanske stjärnorna hos Chanel? I så fall kan du, för ett pris rimligt för oss dödliga, på Topshop hitta liknande klänningar och mönster.

MIU

image173

Jag säger då det.. den där Miuccia har det i blodet!

Film

image174


Då du ligger hemma och är sjuk blir det en hel del film och jag är en riktig filmälskare rent allmänt också. Jag ser säkert fyra filmer i veckan, exkluderat alla  Sex and the city, Gossip girl och Desperate housewives avsnitt som jag bunkrat upp här hemma. Däremot ser jag aldrig på teve.
Mina favoritfilmer är bland andra Breakfast at tiffany's, Marie Antoinette och the Holiday. Vad säger då detta? Jo, jag älskar kostymfilmer vilket gör att jag inom kort kommer besöka Elisabeth the golden age på bio. Dessutom älskar jag gamla, riktiga Hollywood-filmer och feel-good-filmer som klassas in i tjejgenren av dem flesta. Och så till en liten confession.. Jag älskar barnfilmer och musikaler! Astrid Lindgren, gamla Disneyklassiker och filmer som Grease, Hairspray och RENT är favoriter.
Om du känner dig lockad, skriv en rad om din/dina favoriter.

Dashy väljer..

image172

Det här vill jag ha den här månaden..


Booties: Ett par åt det lackade hållet, inget extremt men gärna dessa ultimata från Din sko.
Kappan: Den här från 3.1 Phillip Lim är ju tyvärr utanför min prisklass men en fantastisk kappa står på toppen av önskelistan. Gärna med iögonfallande detaljer och sedan spelar färgen ingen speciellt stor roll (grå, svart, naturfärgad- you name it). Det finns säkerligen en hel del på Zara.
Flats: Trots att kylan kryper sig på funderar jag på att införskaffa ännu ett par ballerinor. Dem funkar till nästan allt, är komfortabla och så länge snön inte blir en daglig företelse så fungerar dem än.
Sandaler: Har sett ett par liknande på Zara. De hade inte nitapplikationer dock utan någon annan form av detaljering men av modellen att döma är dem mycket lika- i like it.
Koftan: Lättmatchad, att bara dra över axlarna, ha till den där kjolen, under kappan- ja, tack!

Höstdeppen

image171



På min dagliga bloggrunda ser jag att vädret sätter sina avtryck på folks humör. Det märks även i skolkorridorer liksom morgonrusningen. Och så sitter jag här vid datorn och läser mail från min syster som skriver från en strand i Goa. Som om den indiska värmen och kritvita stränder beskuggade av vajande palmer inte redan tycktes vara långt borta. Nej, nu skulle jag också behöva en semester. Egypten, västindien, Goa för all del eller varför inte till var-tusan-nu-solen-skiner.

Modelltankar

image168


Definationen av en supermodell är pendlande beroende på vem du frågar. Jag ser Naomi Campbell som en supermodell men inte Lily Cole. Trots det älskar jag Lily och är mer tveksam angående Naomi. Kanske är det för att Naomi, Kate Moss och Gisele har varit i branchen länge som jag ser just dem på detta vis eller så är det för att nakenbilder, skandaler och talkshows ändrar bilden av dem.
Trots allt detta är det inte dessa modeller jag finner mest intressanta. Det är modeller som just Lily, Anja Rubik, Aggy och Jessica Stam som i mina ögon gör kläderna och bilderna intressanta, vilket i min mening definierar en bra modell. Då till hela poängen med detta inlägg; Claudia Schiffer. Claudia är lika mycket supermodell som fröken Craaford och Kate Moss men till skillnad från många andra i denna liga behåller hon det där. Det där som gör kläder och bilder intressanta, fantastiska, bitvis sagolika (då syftar jag på bilderna) och dessutom har hon en klassisk skönhet som inte kommer att avta eller gå out of style, vilket vissa menar att Lilys och Gemma Wards uteseenden kommer att göra.

Bad, bad blogger

image169


Jag vet, jag har inte uppdaterat på flera dagar men nu ska jag bättra mig- jag loovar! Mitt mål är ju trots allt att blogga minst ett par gånger varje dag. Fy på mig.
Idag blir det att stanna hemma för min del. Jag har haft mensvärk hela långa natten och mått illa. Jag får hoppas att det blir bättre och kanske hinner jag blogga en del istället. Ska väll försöka hitta på något vettigt också, kanske plugga lite trots magont. Man måste ju göra nåt av dessa timmar som flyegr förbi.

Felt colourful

image167


Att skor som dessa troligen inte någonsin skulle hamna på mina fötter bortser jag från idag. Jag är för klassisk, eller tråkig om ni nu så vill, för att våga Shiaparellirosa eller pytongrönt men det faktum att dem här skorna får mig otroligt glad då jag ser dem får räcka för att dem ska få sin egen lilla plats på min blogg.

Cold

image166
Jag älskar den här bilden utav en av mina favoritmodeller Anja Rubik. Det kalla, maskulina är så effektfullt!



Äntligen fredag! Jesus, vad den här veckan har gått snabbt! Men jag är inte den som klagar, tvärtom. I helgen blir det en hel del plugg, en del jobb, på lördag ska jag vi ha filmkväll med skräckfilmer och middag jag och lite gamla kompisar. Kanske hinner jag blogga en del också, jag hoppas det.


Dashy loves Fifi Lapin

image164


Då vi ändå är inne på det här med bloggar vill jag ägna ett inlägg åt en liten favorit till mig.
Det här är Fifi Lapin. Som namnet tyder är Fifi en liten vit kanin. En liten vit kanin som blir illustrerad i sina fashionabla kläder. Det här är sockersött, underhållande och för en person som är helt såld på modeilustrationer som moi kan inte låta bli att älska det här. Läs med risk för avundsjuka, den där kaninen har allt!

Random blog-thoughts

image163


Jag har inte tid att blogga, eller att läsa vad andra har att säga förtillfället, det är en hel del annat som står på schemat. Annat som inte kan ignoreras eller skjutas upp. Det känns lite trist att ni inte kommenterar lika mycket som förr, inte för att det någonsin varit någon riktig ström av kommentarer men eftersom antalet läsare inte minskar undrar jag vad det beror på. Någon som har någon idé?
Nej, det känns tufft här i bloggvärlden, hamnar du på någon förbaskad lista så är det för att du har kommenterat andras blogginlägg som en galning och då inte särskilt genomtänkt. Det märks på en del av bloggarna som står på just dessa listor. Men nej, det är inte någon bitter människa som sitter här.. eller kanske lite då, men ni ska iallafall inte behöva se mer utav henne. Bad day, bad bad day.

Rosetter och (mode)flugor

image162


Rosetten är stor nu.. Bokstavligt talat. I egen mening är rosetten en både chic och söt detalj att fästa i en ruffsig håruppsättning, om det görs på rätt sätt vill säga (se Moschino). Är du lite mer av en tomboy så gör som hos Lanvin, härma chefdesignern Alber Elbaz.

En sagoskog

image160


Giles Deacon var en sannerligen inspirerande visning för mig. Dem olika formerna av kjolar drog snabbt till sig min blick och jag noterade att där fanns både skira, ljust rosa kjolar med dekor, gråa nyanserade med blomprint, en hel del färgskiftningar inte helt olikt från dem hos Louis Vuittons höstkollektion, mycket lager på lager av  lövliknande applikationer, tyll och fransar. Om vi nu ändå ska jämföra med övriga kollektioner påminde fransarna om dem hos Roberto Cavalli.

Rent allmänt sett är detta en alldeles strålande visning tycker jag. Det är intressant att se hur Giles utvecklas från stora, chunky knits, fjäderheels och surrealistiska aftonkänningar till detta. Som vanligt råder jag er att kika in på Style.com och ta er en titt.

Dashy loves- Phillip and Zac

image159

Colours of the wind

image156


Det är mycket som rör sig i huvudet just nu. Sanningen att säga är det inte så bra för tillfället, mormor gick bort igår och jag finner det svårt att hantera, skolarbetet kräver mycket tid och just nu är jag luspank efter för mycket impulshopping (nej, det har inte velat ändra sig angående det där, fy lisa!). Men det är ju så här, en dag skiner du ikapp med höstsolen och en annan känns det som om hela ditt goda humör, kämparglöd och vilja att klara av saker är som bortblåsta i höstens alla kulingvindar.

Comfortable Tuesday

image155


Det kan vara svårt att omjusera sig efter en veckas ledighet och på tisdagen sätter nog tröttheten sina spår. Då krävs en varm krage, en chunky klocka, killing-heels från Proenza Shouler och Miu miu.

Creme de la creme

image154

Looking great and pregnant

image153


Aguilera och Halle Berry visar att en bulle i ugnen inte hindrar en från att se strålande ut.

Celebration

image152


Nu har jag skrivit under det här bloggnamnet i lite mindre än en månad och har nu kommit upp i hundra inlägg, detta ska firas med en bit av den morotskaka som jag bakade igår- mm!

Fler vassa skor

image148

Gillade du Louboutin-stövlarna översållade av nitar eller kanske är du döförälskad i Burberry Prorsums nitbeklädda sandaler, ringer det klockor? Om nu så är fallet tror jag att du, liksom jag, kommer att älska skorna på Rodartes vårvisning!

The blazer

image147



Med pälskrage som hos AdamplusEve, trendigt och chict som Ghesquieres version från Balenciaga, american preppy som hos Ralph Lauren eller den klassiska tweedjackan från Lagerfelds Chanel- blazern är het just nu.

Budget vs Lyx- Den A-formade höstkappan

image145


En kappa som återspeglar dem gulröda tonerna i den mörka årstid vi befinner oss i står just nu på min önskelista. A-formade kappor är dessutom väldigt snygga, och smarta. Dem smickrar alla kroppstyper så både ni med mycket former och ni med brist på former kommer att älska den här modellen. Tänk på att matcha lätt och eftersom kappan inger mycket volym så håll resten av din outfit mer slimmad. Tänk strumpbyxor och ankelboots eller stuprörsjeans och ett par höga heels.

"Life as a theater.."

image150

 ..så beskrev Miuccia sin ledande tanke genom vårens kollektion och lät kläderna genomsyras av konst, surrealism och dansrelaterade accossiationer. Siluetten var slimmad topp och väldigt kort underdel, gärna i tyll vilket drog tankarna till balletten.

Wild clutches

image144


En krokodilskinnsmönstrad kuvertväska, kanske nåt man skulle satsa på? Det tycker i alla fall modehusen Alexandra Knight, Chanel, Katherine Kwei och Tory Burch.

Perfekta nyårsklänningar

image143


På nyårsafton, som inte känns allt för avlägsen just nu, är det den traditionella LBDn som gäller för dem flesta av oss. Själv skulle jag inte tacka nej till någon av dessa, klassiska men ändå i intressanta, sexiga och chica modeller. Jag älskar att den från Tommy Hilfiger ser ut som en hel stjärnhimmel.

Preppy monday

image142


Imorgon är det måndag och skoldag igen. Det känns lite tufft efter en skolfri vecka men med en outfit som denna skulle jag med glädje stiga upp och gå till skolan imorgon. Komfortabelt, preppy och sött är ledorden.

I really can't hype this enought..

image141

Well hello, Thakoon

image139


Ett märke som jag tidigare inte upmärksammat men som jag i fortsättningen kommer att hålla ögonen på är Thakoon. För kommande vår har han skapat alldeles fabulös ready-to-wear, kläder som man mer än gärna skulle klä sig i en vanlig dag på jobbet, eller varför inte en softifikerad middag eller en enkel drink med vännerna. Skorna på den sista bilden ovan valde jag ut eftersom jag verkligen gillar kombon av gråa nyanser tillsammans med gult på dem.

theJewellery in the focus Del 3

image138

theJewellery in the focus Del 2

image136

theJewellery in the focus Del 1

image137

All about the jewellery

image135


Japp, precis som rubriken tyder så ska jag ett par inlägg framöver fokusera på dem där små detaljerna som livar upp och ger karaktär till våra kläder, vår image och vår vardag. Tanken är att jag ska ägna tre smycketrender ett inlägg och jag hoppas att ni kommer att gilla det :).

Watch out!

image134


En klocka kan vara mycket. En klocka kan säga mycket. Ett exempel; tänk dig en skir crémevit klänning med en kort kavaj med uppkavlade ärmar och en slarvig håruppsättning. Har du bilden i huvudet? Great! Nu föreställ dig en chunky, maskulin guldklocka med en stor urtavla på armleden.. See my point?
Klockorna i kollaget kommer ifrån Chopard, Ebel och Kriëger.

Wich skirt-type are you?

image133


I Elle, tror jag att det var, läste jag en intressant debattartikel som handlade om kjolar. Nu var det väll kanske inte så mycket en debatt som två kvinnor som förespråkade två olika sorter av kjolar. En var för den flickiga, vardagliga skater kjolen som är bekväm och lätt att röra sig i samtidigt som den är både vardagligt chic och lättkombinerad. Den andra kvinnan i ovan nämnda debatt talade för den klassiska, mer kvinnliga pennkjolen.
Jag har svårt att välja sida här, jag är en inbiten kjol och klänningstjej som alltid möter förvånade miner i skolan då jag bär jeans, och jag använder både pennkjol och skaterkjolen. Nej, det här blir en tuff kamp, jag slänger nog in handduken redan nu och förklarar båda dessa som vinnare!

Have you heard?!

image140

old issues af Vogue

Då jag såg ut genom fönstret imorse såg möttes jag av synen av årets första snö! Det är alltid lika underbart då den kommit och jag kände mig smått barnsligt, på ett bra sätt dock, då jag blev helt utom mig vid anblicken av ett tunt lager snöflingor på träden här utanför. Underbart!
Nu ska jag bomba bloggen med en del inlägg jag jobbade på igår, ta en lång dusch och fixa mig i ordning. Efter jobbet blir det Halloweenfest hos C. :)

Items of 071102

image132


Då var det dags för item of the day igen. Det blir mer skor. Denna gång i form av platforms i skarpa färger från Salvatore Ferragamo och Miu miu. Se på klackens utsirade blommönster så förstår ni varför dessa är en dröm i mina ögon. Kappan från Chanel känns classic Hollywood och är ett sådant där plagg jag skulle kunna sälja min själ för att få tag i.

Masked ball at Cipriani&Halloweenparty in Soho NYC

image131

Tinsley Mortimer i änglavingar och Arden Wohl i olivgröna, chunky heels och mask.

Halloween-tiden i ära

image129


Jag gillar att ta upp och fortsätta på påbörjade spår. Här har ni en liten follow up dels på ett ämne jag skrev om i min förra blogg och dels mitt inlägg om Anna Wintour. I Augustinumret av Vogue gestaltade nämligen Snejana Onopka, med stor likhet, just Anna Wintour. I mina ögon är detta brilliant och påminner starkt om repotaget i franska Vogue där Sasha Pivovarova gestaltade John Galliano.

One day off

image128


Äntligen lite ledighet. Idag blir det bloggen som får min dyrbara, hrm ;), tid och ikväll blir det filmkväll med M.
Och så var det morgondagen då också såklart som ska spenderas dels på jobbet och dels hos Cissi som har Halloween-fest. Den här helgen får vara hur kommersiell och amerikansk som helst, det skiter jag i, drar på mig änglavingarna och firar den med buller och brak!
Åh, I almost forgot! Bilden ovan föreställer inte Karl Lagerfeld som man kanske skulle gissa vid en första anblick. Nepp, designern i fråga gillar djurmönstrat, köra omkring med sin lyxiga yacht och har nyligen avslutat ett omdiskuterat samarbete med en stor, svensk modekedja.. RInging any bells?


Fadings

image121


"Fashion is fading..." var det någon som sa. Hos Louis Vuitton och Prada tog man inför hösten det uttrycket på fullaste allvar. Att låta en djärv färgnyans försiktigt avta eller tillta i styrka utefter plagget är ett bra sätt att bära starka färger om du tillhör den blyga sorten.

Elephant in the room

image126


Den klassiska elefantbilden är tagen 1955 av Richard Avedon, en fantastisk fotograf som gick bort för ett par år sedan. Modellen på ovan nämnda bild äv Dovima (Dorothy Virginia Margaret Juba) och klänningen hon bär är Dior couture. Och så då till vad jag tänkte "recreation!" då jag såg den för första gången. För visst påminner bilden på Jessica Stam om den klassiska Avedon-tagna bilden!

Shoes of McQueen

image124


Då jag ändå håller på kan jag ju fortsätta på Alexander McQueen-spåret och ge min lilla hyllning till McQueens heels. Jag vet inte om jag behöver säga särsklit mycket (eller om jag ens kan sätta ord på) mina tankar angående dessa skapelser. Ord som fantastiska, konstnärliga och eftersuktade dyker upp i huvudet. By the way, tycker ni inte att skorna i mitten är lite Stella McCartney möter Prada?

McQueen and Isabella

image125


Stilikonen, musan, engelskan Isabella Blow som bland annat var en av dem som uppmärksammade och upptäckte just Alexander McQueen. Nu upptäcker, utforskar och utvecklar modehuset Alexander McQueen Isabella Blows fantastiska känsla för stil. Se bara på deras extraordinära huvudbonader och det råder ingen tvekan om Isabellas inverkan över kollektionen.
Isabella var precis som McQueen ett stående konstverk.

Nitar

image122


Hos Givenchy såg vi överdimensionerade, råsnygga nitbeklädda korta jackor, kappor samt en hel del andra plagg med nitapplikationer och nitar är ju en trend svår att missa här i bloggvärlden. Vill du satsa på en låg profil på nitfronten så inhandla ett enkelt armband eller ett bälte. Dessutom är ju nitbeklädda skor en hypad hit just nu. Dem från Burberry Prosum har ju, som tidigare nämnt, orsakat en hel del åtrå. Gillade du dem för övrigt tyker jag att du ska kolla in på Rodartes senaste visning. Den är fylld med underbara nitade skor!
Själv är jag lite sugen på en nitdekorerad t-shirt som den Carin Roitfeld, ovan, bär. Något liknande har setts på Zara om jag minns rätt. Kanske värt en andra titt?

RSS 2.0