GOTT NYTT ÅR

image385

Nya tider gamla tider

image387


En era som tycks bli stor framöver är sextiotalet. Missoni orsakade många positiva reaktioner med sin pre-fall- kollektion och Emilio Pucci är mästaren på vackra blockmönstringar. Klänningen ovan är från See by Chloé och snarlika plagg finns i H&M Trends vårkollektion. Den korta silhuetten och Twiggy är två andra aspekter som kännetecknar denna era. Dem utsvängda byxorna är ännu en och dem har vi ju sett en hel del utav de senaste året.

Morgon

image382


Godmorgon sweets! Jag ska snart få i mig lite frukost och sedan åka till jobbet. Jag har hittat en kappa på mytheresas rea som jag så gärna vill ha. Jag ska försöka övertala pappa att få peta lite på dem där pengarna som jag inte får röra än på ett par år :P .
Jag är så trött på lördagar som ägnas åt jobb. Nu då det är ledigt kanske det inte är en så big deal men på lördagar tenderar det ju att hända saker. Vad ska ni göra idag? Duty calls, ha en bra dag :) !

Budget vs lyx- Grå favoriter

image381



Klänningen är i en feminin tappning med plisserad front. Den billigare varianten med trekvartsärmar hittar du på Topshop och den dyrare i en grå nyans med puffiga ärmar, söt krage och små guldknappar är från See by Chloé. Skorna från Prada verkar ha inspirerat budgetvarianerna från Aldo och här tycker jag faktiskt bättre om dem billigare skorna.

Take me out..wearing this

image379


Jag vill dra på mig en fin klänning med dekor, en klockad kappa, blodröda lackboots och ett par snygga stuprör, kolla Marc by Marc Jacobs- klockan på armen, grabba tag i en vacker väska och spendera dagen med shopping, cappucinos och njuta av min ledighet!

Galliano

image378


Jag kan inte mycket om konst men i mina ögon är John Galliano en sann konstnär. Hur han lägger tanke bakom varje litet fragment av det han skapar, hur han använder sin kreativitet och fantasi han skapar och hur han och hans visningar alltid får mig att le.


MK barefoot in LA

image377


Är fötterna nypedikyrerade så är dem. Mary-Kate har tydligen hittat en ny användning för sina wedges i alla fall :).
Vad tycker ni om John Lennon- brillorna då föresten? Nästa Wayfarers?

Gott nytt hår!

image376


2007 var året då en hel drös kändisar plockade fram saxen och lät lockarna falla. Britney Spears rakade av alltihop på en gång, Agyness Deyn blev utvald till Model of the year och visade att en kort kaluffs inte nödvändigtvis betyder mindre variationsmöjligheter. Anna Wintour har inspirerat, Kate Moss lanserade en ny Topshop-kollektion och fick många att våga klippa lugg och Katie Holmes skaffade samma frilla som sin lilla Suri. Kort (bokstavligt talat) sagt har det varit ett intressant hår-år.

Kate Bosworth

image374


Dagens inspiration kommer ifrån den alltid så chica Kate Bosworth. På den första bilden bär hon en modell av dem fantastiska art deco- väskorna från Marc Jacobs tillsammans med en enkel men åh så fin vardagsoutfit.
Maskulint och feminint är på bild två kombinerat på det bästa av sätt. Stuprörsjeans, lackboots från Louboutin tillsammans med en maskulin skjorta samt en kort "frackjacka". Rena linjer, personligt och tillsammans med Kates enkla make-up och bakåtstrukna hår känns denna look komplett.

071227

image371


Luella: Bartley tycker att vi ska spendera våren i småblommigt och instämmer med vår Paulo Melim Andersson då även hon visar Dr Martens till detta. Budgetvarianterna hittar du hos Topshop och Mango.

Rea rea rea: En shoppingdag ska inplaneras och jag har ögonen på ett par handskar, en drös med kjolar och ett par skor att sparka in det nya året med.

En sen julklapp: är på väg. Ett inlägg om detta fantastiska föremål kommer så snart som själva föremålet i fråga anländer.

Jag och kostymfilmer

image370



Så mycket till ombyggnad blev det inte. Jag är uttorkad på idéer så tills vidare nöjer jag mig med en ny header. Nu ska jag titta på Marie Antoinette, en film jag kan se om och om och om igen..

Jag bygger om

image369


En lätt omredigering pågår för tillfället här på bloggen. Ha överseende, snart klart :)

Have yourself a merry little Christmas

image363


Jag lyssnar på Frank Sinatra och klockan står på 00:27 vilket betyder att måndagen den 24 december har påbörjats. Allt är färdigbakat, städat, shoppat och klätt (jag syftar på granen) och nu ska jag sova. Imorgon bär det iväg till min morbror i Roslagen och senare paketöppning och mys med familjen hemma. Jag önskar er alla världens bästa jul, en sjudundrans massa kärlek till er allihopa!

A Parisian in London

image356


Juletider

image362


Gårdagens julhandel påbörjades med julmusik i öronen och optimistiska steg men övergick ganska snabbt till onda fötter och ilskna ord om allt som har med julen att göra. Det är otroligt hur folk beter sig då dem bara fokuserar sig på sitt eget. Vassa armbågar, stannar mitt i gatan och är otrevliga mot alla som kommer i deras väg. Jag kände mig som Scrooge där jag svor mig genom folkmassorna.
Min syster ringde från Indien igår för övrigt. Det var otroligt roligt att höra hennes röst och sjukt att tänka sig att hon satt på en kritvit strand medans jag satt här i beckmörka Sverige. Vi pratade i alla fall om att jag ska komma ned till henne under sportlovet. Dem är troligen i Thailand då och jag skulle inte tacka nej till en veckas sol och bad.
På dagens schema står jobb och middag samt Bio med Cissi. Ha en underbar lördag, kram!

Sista skoldagen

image361


Idag är det terminsavslutning. För min del innebär detta att åka till skolan om en stund och där se på ett spex, några av mina vänner är involverade så det ska bli otroligt roligt, och efter det blir det väll fika i klassrummet och så vidare. Efter det bär det iväg ut på stan för julklappsshopping och jag fasar alla som kommer att vara på julklappsjakt idag, jag hatar för stora folkmassor då jag shoppar. Det är väll bara att stå ut. En fridefull jul, jo visst!
Det här hade jag i alla fall inte haft någonting emot att bära idag. Nej, nu måste jag dra iväg till bussen, vi hörs.

Ledig och uttråkad

image360

Här sitter jag och har ofantligt tråkigt, ingenting händer. Det är jullov imorgon och jag hoppas att jag känner mig mer innovativ efter ett par dagars ledighet än just nu för här kan man ju inte sitta och vänta på att saker skall hända. Är det så idag, att vi ständigt är så stressade och upptagna att då vi är lediga står vi handfallna och vet inte vad vi ska göra av vår tid? Eller är det bara jag? Nej, nu ska jag dra med någon vänlig själ ut på promenad, för här kan jag ju som sagt inte sitta.

Burberry Prorsum pre-fall

image357

Versace och Burberry är dem nyaste tillskotten bland pre-fall visningar för tillfället. Versace tilltalade mig inte vilket däremot Burberrys visning gjorde.
Det är, precis som i tidigare kollektioner, ytterkläderna som stjäl stor fokus. Annars fick accessoarerna mycket plats. Väskor och skor i all ära men här fanns även långa vantar, lager av både halsband och armband samt både scarfs och bälten att skåda. För att inte nämna hattkepsarna som genast drar tankarna till Proenza Schoulers vårvisning. En neddimensionerad variant av de hattarna i alla fall.
I sin helhet ser jag detta som en väldigt fin visning, kläderna känns bärbara och jag gillar dem skira klänningarna som skymtar under dem råare ytterplaggen.

M A R N I

image356


071220

image355


Clemence Poesy: Hon är ofantligt inspirerande i sin väldigt tydliga franska look och hon är så naturligt vacker. Nu ligger hon dessutom på Elle's (USA) lista över bäst klädda personer 2007 och jag må säga att hon är i gott sällskap.

Candy Pratts: Hon är Executive Fashion Director på Style.com och då och då medverkar hon i Candycast. Det är en slags videodokumentation med en animerad Candy som kort och gott pratar om sin syn på vad som sker i modevärlden och tar upp det som inspirerar henne just nu. Ett nytt Candycast är nyligen upplagt på sighten, spana in här.

Blockmönstringar:, sextiotalssilhuetter, Burberrys pre-fall och denna klänning.

Missoni pre-fall

image354


Missonis pre-fall kollektion är en fröjd för ögat. Influenserna av 60-talet blev synliga i bland annat A-linjeformade silhuetter, en färgskala typisk för tidseran i fråga och tydliga blockmönstringar. Heltäckande strumpbyxor, skyhöga platforms i sammet, korta mönstrade klänningar, fantastiska väskor, långa handskar och påsydda detaljer var andra aspekter som, i mina ögon, gör denna kollektion en remarkabel utstickare.

Typiskt mig

image351


Ja, vad tusan gör jag här? Jag har en uppsats att skriva och ändå hamnar jag framför datorn, framför lysande och beroendeframkallande bloggar och framför Gossip girl. Damn den serien är bra, jag älskar karaktärerna, miljön, and oh the drama! Nej nu borde jag ta mig själv i kragen och sätta igång med min skittråkiga religionsuppsats.

Just nu..

image350

Just nu är det en del av ovanstående designers som influerar mig och som jag därmed drar mig till då det blir dags att sätta ihop en, så i bloggvärlden kallad, önskeoutfit.

Väska: Marc Jacobs knalliga orange clutch funkar perfekt tilll en outfit som i övrigt går i dova toner.
Klänning: Jag struntar i medföljande komplikationer med drop-waist, den här chiffonklänningen i en dammigt gråbrun nyans från Chloé är så jäkla fin.
Strumpbyxor: från Welovecolours.
Ankelboots: från Balenciaga som bryter av det klassikt 20-taliga i klänningen och ger det hela en mer nutida klang.

Grått

image349


Tänker: på avsaknaden av snö och undrar om vi har vinkat adjö till vår sista vita jul.
Känner: mig uttråkad, i brist på inspiration och allmänt stillastående.
Tycker: i mitt inspirations och händelselösa tillstånd ingenting särskilt.
Vill: att döma av tidigare svar, ha INSPIRATION!
Ska: äta snart..
Borde: skriva min religionsuppsats.
Måste: fortfarande handla julklappar, det börjar lacka mot panik.
Längtar: tills jag får koppla av med glögg, klassiska jullåtar (läs Sinatra inte Carola featuring Jesus) och efter min kära syster som befinner sig nere i varma Indien med pojken sin över julen.

Julklappstips del 10

image348

Hur kan något vara så enkelt men samtidigt så vackert. Halsbanden ovan kommer från Timis Femme-kollektion. Den svenska duon bakom märket säger att den fått sitt namn efter kombinationen mellan en vardaglig femininitet och estetiken hos vintagesmycken.

071218

image347


Eftersom jag inte hunnit blogga tidigare idag tänkte jag sammanfatta dagens tankebanor lite generellt sådär. Sedan slog det mig att det kanske är en bra idé att ha en kategori med inlägg som, ja, sammanfattar helt enkelt. Bra om jag har mycket i att skriva om och för lite tid.

Twenty8twelve: Miller-systrarna som har skapat sin första kollektion för det gemensamma märket nu i höst. I den här videon beskriver dem Twenty8twelve som en kombination mellan Siennas rockiga stil och Savannahs superfeminina inslag vilket jag tycker stämmer väldigt bra. 

Blog.Mode: Adressing fashion: Ett vernissage i bloggformat som har som mening att vidga vyerna inom vilka vi ser på mode som konstform. Hade jag bott i New York hade jag definitivt begett mig till the Met och sett på kreationerna i "verkligheten" men jag får nöja mig med bloggdokumentationen av dessa fantastiska skapelser.
Läs mer.

Kreativitet á la Marc Jacobs: Jag fortsätter att facineras över Jacobs extraordinära kreationer.

Från pepparkakeland: Ja, dem smyger sig in i kollaget och in i mina tankebanor. Och ned i min mage :).

Styr hem till mig!

image346


Dagens sötaste är utan tvekan den här lilla flickan dragandes på en släde full med Tiffanyblåa paket. Det skulle inte vara helt fel om hon bestämde sig för att knacka på hemma hos mig inom kort :).

Höstpalett

image344


Den här bilden är så otroligt fin. Jag vill också gå på höstlövsbeklädda gator iförd plommonlila, djupblått, smutsigt brunt, grått, håret i en enkel mittbena och chunky heels med smal rem längst med fotleden. Så fint. Så inspirerande.

Chloé all around

image334


På New York galleriet Guggenheim´s årliga Young Collectors Council Artist's Ball, i år sponsrad av Chloé, dök många Chloé-klädda damer upp. Till vänster ovan är Jacquetta Wheeler i en fantastisk mönstrad men enkel klänning med stenapplikationer. Becky Newton höll det enkelt med sin Chloé-klänning och högklackade MC-boots även dem från Chloé. Jag gillar kontrasterna men hon ser inte särskilt bekväm ut.

Great ready to wear by Alexander Wang

image342


Alexander Wangs vårkollektion återspeglar hur jag vill se ut i vår. Så otroligt avslappnat och chict på samma gång. Lösa urtvättade jeans eller marinblå kostymbyxor med uppkavlade ben och skärp knutna i midjan. Lösa blusar och skjortor, oversizade blazers och drop-waist tillsammans med slarv-snygga mittbenade frisyrer, spetsiga loafers och dödligt snygga ankelboots. Bitvis påminnde den här kollektionen mig om Ashley Olsen, se bild ett, och eftersom jag mestadels älskar vad hon har på sig ser jag det som ett gott tecken. 

Julbak

image330


Idag ska det bakas enligt tradition. Vi får se vem av oss som överlever längst och mest.. mest deg that is! Ha en underbar söndag sweets!

Joker

image329


Det är inte bara på make-up-avdelningen clownerna verkar dyka upp. Visningar som Viktor&Rolf samt Miu miu influerades även dem av Harlequin-fragment. Viktor&Rolf´s var väldigt facinerande för mig då den var väldigt surrealistisk och vacker. Miu miu´s visning var även den fantastisk. Illustrationen ovan av vår svenska Liselotte är typisk för denna källa till inspiration med dess rombformade mönster som även syntes hos V&R. Stora kragar är även det ett kännetecken.

Julklappstips del 9

image328



Badprodukter kanske inte alltid är det mest uppskattade att ge bort. Det känns inte alltid särskilt personligt men jag skulle säga att det finns undantag. Om denna trio från Laura Mercier låg under granen skulle i alla fall jag bli väldigt glad. Jullovet är en tid att vila och unna sig själv lite lugn och lyx. Paketet innehåller en mjukgörande badolja, en lotion och ett doftljus.

Sometimes you..

image327


Humöret är inte på topp just nu. Jag har länge haft väldigt dåliga rutiner som har präglat min vardag på ett väldigt uttröttande och slitsamt sätt och på senare tid har jag haft svårt att hantera stress. Den stress som jag sätter på mig själv. Det är väldigt typiskt mig egentligen, jag har alltid känt ett behov av att ligga i toppskiktet då det gäller skolarbete vilket jag alltid har men ibland tar det emot. Ibland behöver man en paus och lite tid för sig själv för att räta ut det som har trasslat ihop sig. Bloggen fortsätter som vanligt eftersom jag mår bra av det jag gör här. Att sysselsätta mig med det jag brinner för är inte det som tar på krafterna för tillfället. Så, nu har jag lättat mitt hjärta.
Love

Friday and night

image326


MC-jackan från Alexander McQueen är verkligen fantasisk. I en klassisk biker-modell med ett assymetriskt blixtlås samt det som gjorde att jag föll för den - dem synliga sömmarna. Galet snygg. Den trendsättande sjalen är, för dem som inte redan noterat detta, även den från Alexander McQueen och jag gillar att det mintgröna i sjalen och det ljust rosa i Mulberry Mable- väskan utgör en effektfull kontrast till resterade färger i kollaget. Dem svarta jeansen är från Chloé och dem (perfekta) ankelbootsen från Nicholas Kirkwood.

En saga

image325


En fantastisk prinsesslik klänning i chiffon från Luisa Beccaria, ett par otroligt vackra sandaletter med både törnar och rosor från Roger Vivier samt en clutch med en slända även den från Roger Vivier.

Coco

image324


Lucia

image323

Tänk att det är Lucia idag, det känns verkligen inte så. Jag stannar hemma idag, mår inte helt bra. Så mycket bloggande blir det nog inte heller, jag måste verkligen plugga. Jag hoppas att ni får en supermysig Lucia. Nu ska jag se mupparnas julafton och dricka thé. Kram.

Dagens street-inspiration

image322


En alltid lika pålitlig källa till inspiration är fenomenet the Sartorialist. Här ovan ser ni två välklädda damer i bilder och utstyrslar som verkligen inspirerar mig.
Bild 1: Svarta stuprör och ett par chunky sammetsplatforms i lila. En kort päls och en Balenciaga på armen. Amen!
Bild 2: Den leopardmönstrade väskan faller väl mig inte direkt i smaken men gosh, när jag ser sådana här bilder önskar jag nästan att jag var rödhårig. Jag vet dock att det innebär pigment som är lika med noll men det är så vackert här med slarvig men lysande frisyr till en vit enkelknäppt kappa.

Furcollar

image321


I brist på annat spanar jag igenom pre-fall-kollektionerna hos Style. Dem är över lag inget att hurra för, med undantag från Oscar de la Renta och Chanel, men precis som då det gäller vår och höstvisningarna är det kul att se små fragment från olika kollektioner och börja leta efter antydan till trender. Att döma av pre-fall-kollektionerna hittills blir en pälskrage något att satsa på hösten 2008. Var jag står i pälsdebatten utelämnar jag här men jag kan väll nämna att jag tycker att Stella McCartney har tagit bra intiativ gällande detta.

Julklappstips del 8

image319


Jul och födelsedagar är ett perfekt alibi till att få bryta sig in i pappas/pojkvännen/brorsans garderob och diktera om vad han ska ha på sig.

Julklappstips del 7

image318


Pradas Infusion d'Iris vet jag inte om den behöver ord. Det är såhär perfektion doftar. Förhoppningsvis gör även jag det efter julklappsöppningen.

Candyshoes and robo-tee

image316


Det blev ett kollage nästan helt tillägnat Chloé. Ett par Miu miu-skor fick smyga sig in också, jag älskar dem och nej, i det här fallet är älskar ingen underdrift. Jag tycker faktiskt väldigt bra om alla plaggen i detta kollage, tillsammans och för sig själva. Jeansen har en amazing passform och jag gillar att dem har dragkedjor längst ned i byxbenen. Kavajen är snyggast med uppkavlade ärmar och t-shirten är så härligt art deco. I love it.

Det kanske inte är så bra..

image315


..att vara ledig ändå. Klockan är snart elva och jag har nada att göra. Eller det var inte helt sant, jag har en himla massa plugg att jobba mig igenom men av någon anledning känns inte det så lockande. Blä, vad ska jag hitta på?

Glögg

image314


Något bland det mysigaste med julen är glöggen och om en liten glögg get-together skulle dyka upp på mitt agenda skulle jag inte ha något emot att bära detta. Dem vinröda strumpbyxorna från Welovecolours är perfektion, kjolen från Camilla Norrback likaså. Ett par Loboutinheels i sammet är ju också välkommet eller vad säger ni?

Sienna Miller, Pop Magazine

image313


Dem här bilderna på Sienna Miller för Pop är i min mening både intressanta och väldigt fina. Det här med clown-make up börjar synas lite här och var, vad tror ni- är det något ni kommer att satsa på inom kort? ;)
Jag älskar det surrealistiska i Prada-klänningarna och mitt nordiska hjärta blir alltid varmt då jag ser på Liselotte Watkins illustrationer för Miu miu.

Lillördag

image311


Tänker: på ett glatt besked angående mitt rättskunskapbetyg idag. Det här är min blogg och jag tänker skryta som bara den, ett mvg sitter jäkligt bra :) !
Känner: mig himla hungrig, breakfast perhaps..
Tycker: att Fergies Mary Janes är en grym låt för att komma igång på morgonen!
Vill: inte så mycket idag, jag är helnöjd. Fastän lite frukost skulle sitta bra.
Ska: nog ta och somna om, jag är ledig idag.
Borde: skriva en uppsats och en bokrecension idag men jag skuter upp det till en mer anständig timme.
Måste: börja handla julklappar, jag har inte inhandlat en enda. Hjälp.
Längtar: är det inte ganska obvious vad alla läntar efter i dessa dagar..?

Stick!

image312


Den revolutionerande gatukonstformen Public embroidery pryder våra gator och torg och känns väldigt långt ifrån dem nedklottrade väggar vi accossierar till då vi hör ordet "gatukonst". Dem ovan är gjorda av svenskan Ulrika Erdes. Snacka om uppiggande i vintermörkret! Vandalism just got a hell lot more cute!

Julklappstips del 6

image310


Ett fjäderbeklätt diadem skulle förgylla mattan under min gran i år men jag vet dock inte om dessa skönheter från Jennifer Oulette sälj någonstans i Sverige eller om dem finns att beställa hit. Why haven't we got Barney's here?

Julklappstips del 5

image309


Det blir fler böcker här ibland mina julklappstips. Taschens underbara bilderböcker finns att köpa på Västerlånggatan, Gamla stan i Stockholm och det finns böcker här som passar alla intresseområden. Det här är inspiration så att det bara skriker om det. Själv har jag ett par stycken redan, bland annat en som heter Atget´s Paris (inte den ovan dock) som väckte min enorma längtan till Frankrikes huvudstad. Nu kan ni väll bara gissa inom vilket område jag kommer att önska mig bilderböcker från i år.

En morgon som denna

image308


Tisdagmorgon. Bara lyssna på det, usch det skulle vara så lätt att bara stanna i sängen men det gäller ju att ge järnet sista veckorna innan jul nu. Jag sitter i alla fall här och försöker vakna med Lugna favoriter (uppiggande huh?) och ska snart få lite frukost (och otaliga capuccinos) i min kurrande mage. Inget smink blir det idag heller, det har jag varken tid eller ork till. Jag prioriterar bloggen just nu :). Nej, nu måste jag komma igång med min dag.

En kinesisk trädgård

image306


Influenserna från Orienten är tydliga på catwalken just nu så vad passar bättre än en mönstrad sidenkjol med paperbag-waist och en blus med rosapplikationer. Och så ett stänk av Prada och en droppe Balenciaga of course :).

Oscar de la Renta pre-fall

image307


Silhuetterna, mönstringarna och blandningen mellan every-day-wear och dem klassiska måste-ha-någon-gång-innan-jag-dör- klänningarna som Oscar de la Renta är mästaren på att göra. Dashy likes it!
(ja jag pratar om mig själv i tredje person, live with it!)

Julen kryper sig på, liksom proven

image304


Tänker: Att jag fortfarande tycker väldigt bra om Coco för Numero-bilderna.
Känner: mig avslappnad trots min svenskauppsats som ligger och väntar på mig
Tycker: att glögg är en av dem saker som är allra bäst med julen
Vill: att den här veckan går snabbt
Ska: stänga av Sex and the city och avsluta min uppsats..snart
Borde: ja, läs ovan..
Måste: ta itu med skolarbete, julstök och..
Längtar: till långa, lediga dagar inom kort!

Bloggfri?

image303
Viktor&Rolf Fall 06


Tänker: på min jobbfria, pluggbokade och inte fullt så bloggfria helg!
Känner: mig stolt efter att ha läst ut sista Harry Potter-boken på engelska. Jag har tycks, och tyker än, att det är det är dem bästa böcker någonsin skrivna. Feel free to judge me of as geeky! I'm geeky and proud! :)
Tycker: att det är otroligt skönt att jag tog ledigt från jobbet idag.
Vill: ha snö. Nu.
Ska: snart långsamt sparka igång min dag.
Borde: en himla massa.
Måste: skriva två inlämningar, en rättskunskapsläxa och börja på ett religionsarbete idag.
Hoppas: att dagen går snabbt.
Längtar: efter julovet, nu mer än någonsin.

The bag on bag

image300


I våras visade Vuitton en väska med ett patchwork-kollage av väskor. Väskan ratades ganska stort att döma av mina intryck men trots det har denna "väska-på-väska" trend dykit upp både hos Marc Jacobs och Chanel. Jag är inte särskilt positiv, vad tycker ni?

Budget vs lyx- Satinheels

image301


Pradas satinheels är jag inte ensam om att ha fallit för. Den lätt böjda klacken, färgkombon, helheten. Nu finns en aning billigare variant hos Zara för ca 650 kr. Kanske inte lika fin i min mening men ändå en otroligt fin sko som dessutom ser ut att behandla ens stackars fötter lindrigt jämfört med andra modeller.

To-ga

image302


Tidigare influerades vi av orienten men även platser närmare oss inspirerar designerna för tillfället. En hel rad av designer har visat grekiska gudinnor i svepande tyger och klassiska, enkla modeller. Det här får mig att tänka på varma kvällar på en taverna med utsikt över Medelhavet, svala vindar och historielektioner om Dionysos och Zeus.

Chanel Pre-fall

image299
Bilden ovan är en länk till kollektionen.


Hur kan man inte älska Chanel? Hur kan man låta bli att bli trollbunden av det mytomspunna modehuset, denna höjd av elegans som speglas endast genom en liten quiltad väska, hur kan man låta bli att förundras över Karl Lagerfeld eller allas vår Coco för den delen. Hur kan man inte smälta lite i det modehjärta man har då blicken flackar över dessa kollektionen förgyllda med små dubbelkorsade C:n?

Lagerfelds Pre-fall kollektion i Londin igår är inget undantag. I en kort resumering skulle jag säga att den är "väldigt Chanel." Allt ifrån chiffon till klassiska tweed-jackor, från volumiösa O-formade kjolar till drop-waist. Skorna; alltifrån loafers, till makalösa ankelboots och platåheels. Många vackra detaljeringar och applikationer och så självklart dem små, utsökta väskorna. Kapporna var bitvis ankellånga men i andra fall bars korta blazers med kostymbyxor.
Hår och make misstänker jag att Amy Winehouse står för inspirationen bakom. Minus kokainet. Fantastiska håruppsättningar, vågade eye-linerstreck och utsmyckningar i gothisk/klassisk-stil.

För musiken stod Irina Lazareanu och dennes Sean Lennon, på front-rows Chanel-emblem-beklädda stolar satt sanna Chanel-beundrare och jag misstänker att de inte blev besvikna. Hur kan man inte älska Chanel?

Mer Knightley

image297


Keira går i dagarna på en hel del premiärer för sin nya film Atonement och en favorit på Keira i premiärvimmlet tycks vara Rodartes sagolika klänningar. Jag tycker att dem är otroligt vackra, inte minst på Keira. Jag älskar tyllkjolen, draperingarna och inte minst dem fantastiska skärningarna och detaljerna i ryggen. Mina prinsessdrömmar fick plötsligt liv igen, fantastiskt!

Plugghelg

image296


Tänker: på min pluggtäta helg
Känner: mig uttråkad
Tycker: att det är trist att jag troligen inte kommer att ha tid att blogga i ett par dagar framöver.
Vill: se SATC-movie nu, nu, nu!
Ska: stilla mitt SATC- begär med en välbehövd paus framför boxen.
Borde: plugga vidare..
Måste: som vanligt- alldeles för mycket
Hoppas: att temperaturen sjunker så att vi kan få i alla fall lite snö här i Stockholm.
Längtar: till Paris i vår!

Relaxed Thursday

image295


Den ribbade armegröna koftan samt läderbootsen med näbbtå och med påsydd "strumpa" kommer ifrån Stella mcCartney. En av mina absoluta favoritväskor är denna ovan från Marc Jacobs med art deco applikationer och det lilla citron-armbandet från Carolina Bucci är ju för sött att motstå.

Julklappstips del 4

image294


Det här halsbandet hittade jag på Sigrids blogg. Jag är inte helt hundra på var man kan inhandla det men hon gissade på en butik på Svartstensgatan så jag kanske springer förbi och kollar. Det här halsbandet skulle passa perfekt till min syster som älskar Guns and roses, precis som jag för den delen. Så otroligt fint!

Dashy shoppar- My new sweethearts

image293
Ps. Mitt ostädade golv får jag ursäkta för :P. Memo till mig själv: Måste städa, måste städa!


Dem här ankelbootsen från Din sko har jag spanat på och funderat över länge nu men av olika anledningar kom jag mig inte för att köpa dem. Men igår slog jag till. Dem är så otroliga, I love them! Jag ser dem som en modell av ankelboots som alla stövlettälskande damer måste inneha. I äkta läder, en 9 cm klack och en överdel i uttöjbart tyg för att förenkla på-och av-processen. Nu är dem dessutom nedsatta från 450 kr till 150 kr. Med andra ord har jag gjort ett litet fynd. Nu är det bara till frågan gällande hur bra jag kommer att kunna gå i dessa men det är nog ett framtida problem. Dessutom lever jag efter teorin "Övning ger färdighet" då det gäller högklackat.

Items of the day- Cute tops

image290

Jag älskar dem här lekfulla, söta topparna. Notera den lilla Alber Elbaz i hörnet på den från Lanvin. This is so cute!

Beautiful Keira

image287


Jag tycker väldigt bra om Keira Knightley som skådespelerska och dessutom tycker jag att hon tidvis klär sig otroligt bra. Det här är inget undantag. Med en svart kappa, heltäckande svarta strumpbyxor, en viktoriansk skjorta och Gucciskor i lack med peep-toe får hon två tummar upp av denna bloggerska. :)

Gröngölingar

image285


Från rött till grönt. Två andra donnor på filmgalan Movies Rock var Mary J Blige och Beyonce Knowles. I min mening är Mary Js klänning otroligt vacker och dessutom klär den henne väldigt bra. Beyonce förstår jag mig däremot inte på. Jag förstår inte varför hon alltid väljer så extremt figurnära klänningar. Den här från Zac Posen på henne får mig liyte att tänka på då hon bar den här ärtgröna dräkten för något år sedan. Vad tycker ni?

Röda på mattan

image284


Två röda favoriter på en filmgala i dagarna. Kate Hudson i en kort LBD från Dolce and Gabbana använde det röda som accentfärg med en klassisk kuvertväska i rött. Ivanka Trump dök upp i en dubbelknäppt lårkort kappa i klarrött. Vem tycker ni bäst om?

Tidig Decembermorgon

image283


Tänker: på dagens spanskaprov
Känner: mig grymt morgontrött och seg
Tycker: att en sovmorgon hade passat bra idag
Vill: strosa runt i Gamla stan i fallande snö, handla julklappar och värma mig på ett mysigt café.
Ska: snart byta om och dra mig ned till bussen.
Borde: ha pluggat mer på spanskan, damn it!
Måste: alldeles för mycket.
Hoppas: att dem sista veckorna innan jullovet går väldans fort!
Längtar: till en stuga i fjällen, nypistade backar, att få spänna på sig skidorna och dra luvan tätare kring ansiktet.

Julklappstips del 3

image281


En annan sak på min önskelista i år är en trave böcker. Att spendera jullovet med bra böcker då snön faller utanför fönstret känns väldigt välkommet just nu då julstressen blandar sig med den vanliga plugg-yran.
Men nu är det inte böcker i allmänhet som jag tänkte tipsa om utan en alldeles särskildt form av bok. Nämner jag titlar som 60 years of style: from Christian Dior till John Galliano eller The golden age of Couture kanske det ringer några klockor. Åh, jag kan knappt vänta tills jag får lägga vantarna på en intressant, lärorik och inspirerande bok av detta slag.

Alicia Silverstone i Chloé

image282


Alicia Silverstone bar på en filmgala här om dagen en svart enkel klänning med drop-waist från Chloé. Jag för min del gillar nog den aningen mer i orange och tycker väl inte att Alicia gör någon dundersuccé. Truth be told så tycker jag, trots min förkärlek för Paulo Melims Chloé just nu, att Alicia ser ganska färglös och trist ut. Synd på en så fin klänning. Vad tycker ni?

Julklappstips del 2

image280


Ett spel utformat för den med modekoll är Anna Jonssons "The urban jungle". Till priset av 499 riksdaler kan du få det här fina spelet under granen, ja det kommer i alla fall att stå på tomtens lista från mig.

Next trend?

image279 



En nygammal trend finns att se på catwalken lite här och var just nu. Oscar de la Renta och Zac Posen är två av dem designers som visar små glimtar av hud i uppkommande kollektioner. Här ovan ser du att även Prada och Marc Jacobs visar bar hud i vår. Jag vet inte om detta är något som kommer att nå högre höjder med trots detta verkar det ju som om det är en stor trend i vad gällande antalet modehus som anammat den.


Realitycheck

image277

Åh, dessa söndagar. Jag har slappat bort hela dagen och nu sitter jag här med ett schema som säger "spanskaprov på tisdag" och jag har knappt pluggat. Jag är grymt lat just nu. Jag vill bara baka, dricka glögg, shoppa julklappar och krypa ned under mitt varma täcke men verkligheten säger mig att innan dess måste jag plugga, städa, plugga och hmm..plugga.

Dagens bästa nyhet..

image275


..är den om att nästa ansikte för ett av mina favoritmärken, Miu miu, är skådespelerskan Kirsten Dunst. Jag hoppas att den här kampanjen blir lika lyckad som den förra med Lindsay Lohan. Kampanjen släpps i början av nästa år.

Första advent

image273


Julen kryper sig på och en av dem bästa sakerna med julen är enligt mig en heldag med julmarknader och skridskoåkning i stan. Att få snöra på sig skridskorna i Kungsträdgården och återväcka barnet inom sig för att sedan sätta sig på ett varmt café och få i sig en cappuccino eller en varm choklad och julen kan börja.

Första december

image272


Idag mår jag bättre och ska pallra mig iväg till jobbet om några timmar. Och ja, jag vet, jag är uppe obarmhärtigt tidigt men har man varit sjuk ett par dagar så som jag har varit så hinner man med en hel del sömn och nu är jag helt utvilad. Nu har jag i alla fall god tid på mig att äta en lång frukost, göra mig i ordning i lugn och ro och kanske hinna med lite shopping innan jag börjar jobba. Efter jobbet blir det middag och bio. Vi ses :).

En lördag som denna

image271


Paljettrenden är i min mening, av nämnda anledningar, förbi men den här gråa lånärmade, knäkorta klänningen med vertikala linjer av paljetter från Juicy couture får mig att bortse från tidigare sagda ord angående paljettrenden. Tillsammans med en kort, enkelknäppt kavaj från Miu miu, buren med lätt uppkavlade ärmar och ett par tjocka, ribbade strumpbyxor utgör den den perfekta grunden för en grym lördagkväll. Lägg sedan till ett par ankelkorta boots i biker-stuk , även dem från Miu miu, samt en djuplila Balenciaga-clutch och jag kommer att dansa hela natten lång. Eller så länge som klackarna tillåter mig.

RSS 2.0