It something about her..

image120


Hela hon utsrålar sofistikation och kunskap, en elegans och en medvetenhet om sig själv och sin omgivning. Hon inger förundran, kanske till och med fruktan(?), beundran och respekt. Hon är Vogue personifierad.

Sorry

image119

Mycket att stå i

Ja, förlåt, det blir inte mycket till bloggande nu kära läsare. Jag har inte lov utan jobbar nu någrra dagar och trots att jag inte slutar alltför sent så är jag helt utmattad efter jobbet så ni får allt stå ut.. eller det kanske mest är jag som lider, huvudet mitt svämmar över av idéer stora som små som jag vill få ned på papper.. eller som i detta fall- bloggen. Nu ska jag käka lite, ta en långdusch och sedan sova, sova, sova.

Sent

image118


Jag borde sova. Ska börjar klockan ett imorgon och jag planerar att droppa förbi lite butiker på morgonkvisten då jag ändå är i farten samt ta en kort brunch på något mysigt café innan jag börjar jobba. Nu i höstlovstider är det mycket folk på stan må jag säga.
På tal om höst så börjar dem mysiga dagarna med solsken på krispiga höstlöv ta slut och bytas ut mot mörka regnruskiga dagar då man vill ligga kvar under täcket. Det känns inte alltför skoj. Jag längtar till våren.. eller vinterna.. eller sommaren för den delen. Soliga vårdagar, mysiga vinterkvällar och heta sommardagar känns alla mer lockande än regnet som piskar mot min fönsterruta just nu.

Bad day

image116


Idag är jag ganska bitter. Jag vill också åka till London som Lolita eller till Rom som Sigrid och Michaela eller till varma Indien och Thailand som min syster. Här hemma är det riktigt höstrusk utanför fönstret. Dessutom vill inte Photoshop fungera på min dator vilket resulterar i en hel drös med idéer som rinner ut i sanden. Blä!

Behind the scenes at Chloé

image114                                                                                   

Det har blivit mycket Chloé här i min blogg på sistone och en del Anja Rubik också för den sakens skull.
Min  resa genom Paulo Melim Andersson för Chloé är väldigt intressant. Jag gick ifrån att brutalt bli avbruten ur den Chloédröm som Pheobe Philo skapade för Chloé och jag föll inte alls för Paulos vision av Chloé. Men ju mer jag sett, förstått och vidgat mina vyer kring kollektionen har mitt tycke för den ökat drastiskt. Från att förstå hur Paulo tänker och faktiskt tycka att kollektionen är okej till att älska kläderna, väskorna och skorna.
Nu står jag här och kan inte förstå hur jag tänkte. Det här är så underbart. How can you not love it?

Tråk

image113


I brist på annat kommer här en liten lista;

Dagens fundering: Halloweenfest hos C. på lördag. What to wear? Tänker inte spendera hela lönen på någon häxoutfit (dels för att jag vill spara och dels för att det inte känns så lockande att knalla runt som Hia hia en hel kväll). Ängel tror jag nog att det får bli. Tar en söt vit klänning, slänger på ett par vingar, en gloria och lite glittereyeliner and I'm ready to go!
Dagens förehavande: Alla mina strumpbyxor har fått små maskor så idag har man inhandlat nya.
Dagens klädsel: Mestadels pyamasbyxor

Natt och dag

image112


Jag drömmer om så knäppa saker. Inatt drömde jag att jag hade kungliga gäster över på middag. Kungen och Silvia var dock inte särskilt imponerade av min matlagning.. Can't say I blame them. Haha!
Nu ska jag ägna söndagen åt det som söndagar ska ägnas åt; ingenting. En promenad med ipoden kanske blir av, eller en mysig filmkväll med någon trevlig vän. Jag hoppas att er söndag blir superbra!

Items of 281007

image111


Chloés Heloiseväska är en favorit men idag är det den lilla Heloiseplånboken som lockar. Dels eftersom jag är på jakt efter en ny plånbok och dels eftersom den är galet fin!
Och så var det då dem omskrivna och eftersuktade Burberry Prosumskorna med nitar. Det behövs nog ingen beskrivning här. Det här är mina drömskor at the moment. Inte bara för att det här med nitar, liksom skorna i fråga, är hypat för tillfället utan också för att dem ser relativt bekväma ut. För ett par high heels that is.

Anja Rubik

image110


En riktigt bra modell på catwalken är en sådan modell som gör kläderna hon, eller han, bär intressanta. En sådan modell för mig är Anja Rubik. Hon föddes i Polen -85 och reste redan då, innan modellyrket, mycket med sin familj.
Som många andra inom sin branch upptäcktes hon tidigt och idag ses hon på catwalks för dem största modehusen världen över, i kampanjer som Estée Lauder, Chloé och Dolce and Gabbana. Dessutom har hon varit på omslaget för bland andra Allure, Harper's Bazaar och Vogue i Frankrike, Italien och Storbritannien.

Stora designers i liten form

image101

   
     



This is the highlight of my day. I min mening är det här varför jag älskar Harpers. Minns ni Simpsons/Linda Evangelista-bilderna i somras? Dem här spelar i samma liga. Temat listar ni nog ut själva men jag måste tillägga att det här är så otroligt underbara bilder. I love Harpers!


Streetfashion at it's best

image100

Daria Werbowy i Versace

image99


Min fredagkväll har spenderats hemma. Jag mår lite bättre nu och är troligen helt frisk tills imorgon. Jag har till och med pluggat lite idag vilket jag tycker är väldigt amitiöst av mig. Nu ska jag ta en dusch, kika lite på the Holiday och sedan sussa.
Åh, javisst ja. På tal om bilden ovan så vill jag påpeka att Daria Werbowy har motbevisat min teori om att den där Versaceklänningen, som jag älskat sedan första stund, faktiskt funkar till mindre tillställningar. Wow, säger jag bara!

Good news, bad news

image98

Jaha, då var man sjuk idag också då. Det är ju typiskt att man alltid ska gå och bli sjuk då det är lov. Lite gladare blev jag då jag gick in på Schoolsoft (internetanknutet informationssystem för oss elever på Didaktus Norrmalm) och såg att jag fått MVG med kommentaren Utmärkt på mitt samhällskunskapprov. Som sagt så satt jag länge, länge och pluggade och det var kul att se att det gav resultat.
Nu ska jag krypa ned under mitt varma täcke och se på en film och senare i eftermiddag åker jag nog med pappa till skolan för att hämta lite böcker och kanske svänger vi förbi någonstans och köper en massa godis. Jag känner att jag förtjänar, hrm..behöver det just nu

Rockin, studded, asskicking

image95

Klänning: Alexander Wang
Jacka: Stella McCartney
Väska: Zac Posen
Skor: Sergio Rossi

Guld, svart, art deco

image96

1. Emilio Pucci             4. Jimmy Choo
2. Jimmy Choo             5. Brian Atwood
3. Jimmy Choo             6. Roberto Cavalli

Tillkråsat Cavalli

image94


Jag är skeptisk till Roberto Cavallis H&Mkollektion. Jag är i jo för sig skeptisk till H&Ms designersamarbeten i övrigt också men eftersom djurmönstrat inte riktigt är..min grej sover jag ut morgonen den 8 november.
Något som jag däremot är positivt inställd till är dessa illustrationer av Liselotte Watkins av just Roberto Cavallis H&M kollektion. Som sagt dem leopardmönstade långklänningarna tilltalar inte moi men det gör däremot dem kråsiga, viktorianska skjortorna. Tror dock inte att dem kommer att hänga kvar i butiken länge och eftersom jag inte planerar att köa så får jag beundra dem på avstånd.

Going to miss you

image97

Idag åker min kära syster till Indien med sin pojkvän. Kanske åker jag ned och hälsar på under något lov senare men annars kommer jag inte att träffa dem på några månader. Usch, jag kommer sakna henne. Trots att hon reser mycket så tar det ett tag att vänja sig med saknaden. Jaja, tusen kramar, jag älskar Dig.

Moschino 08

image92


Det finns mycket att säga om Moschios vår. Till att börja med vill jag säga att visningen var fantastisk och mitt första intryck var- känns int det här lite förra vårens Chanel. Och mycket riktigt tycktes andra ha dragit samma slutsats. Dem signaturistiska korta jackorna och kedjeburna väskorna från Chanel fanns det svar på i Moschinos kollektion. Likaså har Moschino anammat blandningen mellan sött och sexigt á la klassisk pin-upstil med korta short och mycket ben, paljettbeklätt, långa och många halsband samt rosettprydda frisyrer. Dem sistnämnda var förövrigt något som fångade blicken tidigt. Dessutom syntes mycket volanger och det tilltalar mig.

Hela kollektionen känns för mig sportychic, söt, lätt, vardagslyxig och romantisk. Riktigt bra ready-to-wear med andra ord.

Prada Infusian d'Iris

image88


Prada Infusian d'Iris med doft av cedarträ, irisblomma och sicilianska mandariner.

Sjuk

image87

Jaha, då har mitt urdåliga immunsystem släppt igenom ännu en sukdom. Mina försvarssytemsceller borde gå i lumpen! Jag ska inte ge er detaljer på min tillstånd men min syster uppmuntrade, hrm, mig genom att föreslå att det var vinterkräksjukan jag har gått och dragit på mig. Tror dock inte att det är så allvarligt.
Anyway, nu får jag ligga i sängen hela dagen och glo på film, sova, kanske blogga lite och så försöka återhämta mig.

Under lektionstid

image86


Jag är kanske inte så bra på det här med att koncentrera mig alla gånger. Idag under spanskan och satt jag och kladdade under den film lektionen ägnades åt. Resultatet blev ett par försök till modeillustrationer (Why can't I be Lovisa Burfitt, Liselotte Watkins eller Cassandra Rhodin?).
Nu ska jag kolla med er, syns det vilka visningar jag har försökt klottra ihop?

241007

image82


Nu är jag precis hemkommen från skolan och ska strax skriva klart en uppsats. Efter det blir det restaurangbesök med la familia. Min syster och dennes pojkvän åker till Indien över den svenska mörkerårstiden och vi ska käka en indisk middag allihopa ikväll, det ska bli supertrevligt och väldigt gott! :)
Jag skriver lite ikväll också bland annat minst två fashionreviews ska skrivas ihop. Nu väntar mitt skolarbete på mig. Vi ses sötnosar!

Look at that..

image81

Mönster i svartvitt, underbara väskor, knäkorta klänningar, dropdeadgoergeous plagg i övrigt och några av mina favoritmodeller (läs Raquel Zimmermann, Anja Rubik och Freja Beha Erichsen).

Casual Wednesday

image80

Tee: Sofie D'Hoore
Ridbyxor: Balenciaga
Sandaletter: Azzedine Alaia
Väska: Balenciaga
Armbandsur: Tiffany & co


Amazing dresses!

image78

Fendi, Fendi, Fendi

image77

YSL Bowdress of 1983

image76

Yves saint laurent hyllar den axelbandslösa aftonklänning designad 1983 med att i begränsad utgåva ge ut dessa små prinsessaskar. Låt dina ögonlock skimmra i mörkt lila eller borsta lätt på lite skimmer på kindbenen- et voila!
Det här är sånt där som du bara inte kan låta bli att älska!

Tell me, what do you read?

image75

Nu sitter jag här, precis hemkommen från skolan och ska snart fördjupa mig i dylikt skolarbete. Innan det känner jag dock för att fördjupa mig lite i min bibel.. ELLE. Här nedan listar jag mina läsfavoriter i tidningsväg:

ELLE: Både amerikanska och svenska slinker ned i tidningsamlingen månad efter månad. Det här är en tiding som i min mening håller måttet, på modefronten, i upplägget, textinnehåll och vackra bilder samt intresanta repotage. My own special favourite of all time!
VOGUE: Inte alltid den lättaste att tackla för mig men söker jag inspiration finns den alltid där, den eviga, den konstnärliga, magnifika Vogue- fashionmagazine of all fashionmagazines.
Harpers Bazaar: Läser inte Harpers lika ofta som jag önskar att jag gjorde. Men liksom ovannämnda är denna tidning en stor inspirationskälla som tilltalar mig.

Vilken är er favorittidning?

Bedtime

image74

Times square can't shine as bright as you

image73


Sitter här och lyssnar på Hey there Delilah med Plain white T's och värmer mig med lite te. Höstmörkret blir vad man gör det till- ikväll är höstmörkret, vinden som griper tag i huset och månen högt på himmelen härligt mysiga.

Lolitatävling!

image72


Jag är ute i sista sekunden men hey, bättre sent än aldrig visst!
Som många av er kanske sett så har en av mina absoluta favoritbloggare Lolita en pågående tävling för tillfället. Det hela går i princip ut på att skriva i sin blogg samt länka till bloggerskan i fråga, kommentera till henne angående ens deltagande och sedan hoppas på att man blir den lyckliga ägaren av en goodibag. So here we go!

Lolita

The great wall of Fendi

image65

        


Den efterlängtade och omtalade Fendivisningen på den kinesiska muren över men snacket angående den har bara börjat. Jag som länge sett fram emot att se vad Karl Lagerfeld skulle hitta på måste säga att jag inte är fullt så imponerad som jag trodde att jag skulle bli. Jag skulle gärna överösa kollektionen med lovord och lyriska rader men nej, det här går inte hela vägen hem för mig. Kanske behöver det hela mer granskning och tanke men hittills yttras inga lovord eller skrivs lyriska rader.
All in all är det detaljerna som Karl gör bäst. Som alltid i min egen mening. Miljön behöver vi ju inte ens diskutera, att placera sin modevisning på "världens längsta catwalk" med kulturell, historisk och legendarisk betydelse är något alldeles genialiskt. Men som sagt, då det kommer till kläderna är jag..skeptisk.

Louboutinparty

image56


Skolegendaren Christian Louboutin's party i LA häromdagen var välbesökt av välklädda damer.. I röda sulor förståss! Till vänster har vi sockersöta Kristen Bell och Heroes-stjärnan Hayden Panettiere och till höger signierar Louboutin själv en av hans egna skapelser.

Balenciaga setting trends

image52


Ni som följer mitt dokumenterande på min blogg vet nog vid det här laget att jag är en riktig Balenciaga-sucker. Jag älskar, beundrar och filosoferar över Nicolas Ghesquieres kreationer. Här är en liten årsöversikt av plagg samt accessoarer som har inspirerat, kopierats och eftersuktats de senaste åren hos mitt älskade Balenciaga.

Fall 2007: Svepande sjalar, ridbyxor och lekfulla skor.
Fall 2006: Dem A-formade silhuetterna, mönstrena och så dem omdiskuterade ridhjälmarna.
Spring 2008: Korta blomprintade futuristiska klänningar med markanta axlar samt höga jesussandaler.

Paulo Melim Anderson+ Miuccia Prada..

image51


.. är lika med en perfekt svart kombo!

Klänning: Chloé
Booties: Chloé
Strumpbyxor: La redoute
Väska: Prada

Maybe

image50

Busy, busy times

image49


Jag är så otroligt trött! Jag satt uppe i princip hela natten igår och pluggade samhällskunskap. Det gav nog resultat på provet också men som sagt, Trötter är pigg jämfört med mig just nu! Tyvärr kanske det inte blir så mycket till bloggande i helgen, jag ska jobba både lördag och söndag och dessutom har jag en del skolarbete att jobba mig igenom. Nu ska jag ta en dusch och sedan gå och lägga mig.

Do you dare go Etro this spring?

image47

Mönster, bohemiskt, översållat på halsar och armleder av dinglande smycken, många smala skärp, en del blockmönstrat, Marrakech-känslor samt fransbeklädda skor var det som gav färg åt Etros vårvisning. Och vilka färger sen! Det här gillar jag, det är färgstarkt, detaljrikt och vackert. Det är dessutom kul att se hur olika modehus tar del av olika världsdelar som inspirationskällor då dem skapar. By the way är skorna fantastiska. Jag älskade Christian Louboutins ankelboots i svart beklädda med fransar som lanserades för en tid sedan men det här är något annat men dock lika underbart.

Volymer och varningar!

image46

Nu sitter jag och pluggar för fullt. Sent tänker ni men jag har faktiskt en megalång sovmorgon imorgon.. eller idag och då får man vara uppe och busa natten lång. Sådetså!
Jag är rädd att mitt massiva bloggande (jag syftar på dem 10 inläggen under gårdagen) kommer att upphöra. Inte för att mina krativa och inspirerade gener slutat producera idéer uta på grund av just pluggandet. Jag måste ägna mer tid till sådana saker, lära mig att prioritera, bli en bättre människa. Rädda jorden.
Sen måste jag slänga in en liten varning också! Risken finns att mitt språk kommer att förändras inom kort. Ord som eljest, beskaffenhet, underlydande och rättsordning är ord som jag troligen kommer att börja nyttjas efter tre år på samhälle-juridik utbildning. Haha, nej så farligt är det nog inte men men. Som Cicci sa: Det är som att kunna ett eget språk. Ganska kul egentligen!

Silhuettes

image45

MKA.O

image55

Candlelight

Då har man slappat bort hela den här lediga dagen då. Nu måste jag ta itu med min rättskunskapsläxa och lite annat smått och gott som ligger och skräpar.

Time is tearing us apart, are you even aware?

image41

Orangejuice

image40

Dries van Noten Spring 2008 ready-to-wear

image39

Då vi ändå är inne på blomstertemat vill jag tillägga Dries van Notens vårvisning som är bokstavligen talat är totalt översållat av just blommor. Det enda med den här visningen jag är lite osäker på är väl då det faktum att modellernas fötter pryds av flipflops. Hur tänkte du här Dries? I övrigt är visningen en fröjd för ögat. Jag älskar dem stora naturstenarna på både smycken och kläder under kollektionen.


STARS

image38

Yves saint Laurent och Chanel- två stora modehus som i vår har en sak gemensamt, de visar kläder översållade av stjärnor. YSL visade kläder som endast bestod av reflekterande metallbitar i form av stjärnor och Karl Lagerfelts Chanel andades "God bless America". Jag får bilder från min barndom,under pysseltimmen med paljetter och glitter, i huvudet då jag ser det här. Det känns dock tveksamt, ytterst tveksamt om jag någonsin kommer att bli lika lyrisk som då över stjärnorna men men, lekfullt dock.

Le

image36

Jag älskar att mötas av ett leende då jag kikar mig omkring på olika visningar. Stella och Sonia tycker nog detsamma för där regnade leenderna och spriddes till även mig, underbart! Dessutom blir kläderna intressantare och catwalken livligare då modellerna har stora leenden och Coco Rocha, som annars alltid gör samma min, är så mycket vackrare då hon ler!

ELLE contest

image35


Svenska ELLE har under skrivande stund en tävling. Allt du behöver göra är att med max 20 ord beskriva hur du skulle matcha den eftersuktade Mulberry Mable. Vinner du tävlingen får du din alldeles egen Mulberry i brevlådan. Inte illa eftersom den går på låt oss säga en 10.000 sådär. Jag har dock inte skickat in något bidrag, men om jag skulle det så är det ovan ungefär vad jag tänker mig att jag skulle matcha min Mable med. En outfit i gråskala för att lämna fokus på väskan.

Blus: Volangklädd från Lanvins vårkollektion
Ridbyxor: Balenciagas fantastiska som är så mycket snyggare på.
Kort jacka: Uppknäppt med uppkavlade ärmar över den underbara Lanvin-blusen. Vanessa Bruno.
Skor: Svarta mockaskor från Nicholas Kirkwood. Även dem diskreta- Fokus på väskan!

Times square can't shine as bright as you

image34


Idag stod det utvecklingssamtal på schemat. Det gick väll okej, lärarna har inte hunnit få så mycket intryck av oss ännu och det känns otroligt att halva terminen redan gått! Det känns som om jag gått med dem här människorna hur länge som helst, jag supertrivs verkligen i den här klassens sällskap.
Anyway, idag har jag knåpat ihop lite olika kollage och inlägg, många angående lite olika modevisningar och teman under dessa. Håll ögonen öppna.
Dessutom måste jag säga att jag blir så oerhört glad då jag får höra alla fina kommentarer, både i kommentarsfältet och in real life, angående min blogg. Keep 'em comming ladies and gents!

Floral

image33

Det blomstrar på catwalken just nu och inom kort kommer våra butiker även dem att stå i blom med blommor i alla dess former. Balenciaga visade, liksom Roberto Cavalli, blommönstrade klänningar. Att Nicolas Ghesquieres skapelser är trendsättande kan vi konstatera redan nu men kanske inte något vem som helst kan ha på sig när som helst till vad somhelst om ni förstår vad jag menar. Cavallis romantiska långklänningar är i det fallet motsatsen. I min mening är dem underbara!
Blommorna syns alltså både i mönster och som brokad och detaljer. Det förstnämnda blandannat hos John Galliano, vars visning var som ett skutt in i en sagovärld. Hos Sonia Rykiel skuttade, ja bokstavligen skuttade, modellerna fram i flortunna, luftiga, älvlika klännnigar med rosdekorationer. Även denna visning föll mig i smaken.

One boutique, two ladies

image54

Monique Lhuillier, en amerikansk designer från Fillipinerna, öppnade en ny butik i L.A häromdagen. Där vimmlade ett hopplock av kända ansikten i Moniques design. Ovan syns Kristen Bell, från bla Veronica Mars, och Rebecca Gayheart, ex Scarlett. Som sagt är båda dessa kreationer Moniques egna. Jag gillar det enkla, klassiska i Kristens outfit och hon ser väldigt avslappnad ut i kändisvimmlet. Det här är något jag, med glädje, kunnat bära. Rebeccas klänning kanske inte är något jag skulle välja i första laget däremot men on har matchat den alldeles felfritt, enkelt med en flätad håruppsättning och dinglande örhängen.

The playfull, daring Nicolas Ghesquiere

image30

Fjäderprakt

image29


Ja vad säger man, i min mening är det alldeles underbart. Fjädern är här för att stanna.. en liten stund till i alla fall.

Things

image27


Jag gör: Bloggar, oroar mig, spenderar tid på min lekplats.. Style that is
Jag vill: Ta ett långt bad, kanske hyra en film och sova ut imorgonbitti
Jag borde: Plugga, plugga, städa, plugga
Jag måste: nog sluta nu..


Love love love

image26


I love love love Luellas enkla tee, Pradas godisbitar i skoform, enkla kjolar med lätt och vackert fall som denna från Marni, det långa halsbandet berikat med små bollformade berlocker från Kenneth Jay Lane och jag älskar Marc Jacobs konstnärliga skapelser.

Nu ska resten av min söndag spenderas framför tonvis av plugg.. Enjoyable? Nope, not by far!

Gult, rött, orange

image21

Hundtandmönstrat, krispiga höstlöv, djupröda strumpbyxor, 20-tal, vintage och kyliga höstvindar

theSartorialist

CC

image25


Elegans för mig är Coco Chanel. Coco Chanel för mig är tonvis av pärlor, vackert skräddade dräkter, extravagans och nytänkande. Coco var, och är än idag, en inspirationskälla för oss alla.

Those shoes, that Miuccia

image21


Vem bär dem bäst?

Dessa slinbacks från Prada är alldeles bedårande. En smickrande formgivning och snygga färganpassningar gör dem till en riktig fullträff, en sko-fullträff! Dem här damerna, fotade av theSartorialist, är lyckliga ägare av varsitt par. Jag skulle kombinera dem med svarta strumpbyxor om jag var i deras (Prada)skor och jag älskar att hon på den första bilden låter den vackra gröna färgen återspeglas även i hennes bälte.

Lanvin I love you

image22
image23


Lanvin ready-to-wear Spring 2008
Det finn plagg i den här kollektionen från Lanvin som satte mig i extas första gången jag fick syn på dem. Jag tror på allvar att det här är något av det bästa jag sett på länge. Dem mjuka, underbara materialen, dem ädelstensfärgade plaggen, dem många stora och romantiska volangerna, dem volumiösa, krispiga klänningarna, dem pennkjolar kombinerade med extravaganta blusar som lämnar en axel bar och den andra i ett hav av volanger. Det här är en så orginell, färgstark, unik, underbar blandning av klassiskt och nyskapande att jag blir alldeles lyrisk. Jag älskar Alber Elbaz, hans Lanvin och hans ljuvliga visioner, evolutioner och kreationer

Video
image24

Det finns stunder..

image20


..då jag inte vet vad jag skulle ta mig till utan Scott Schuman. Hans bilder är så färgstarka, unika och utmärkande att det inte är konstigt att han har den breda läsargrupp han har. Här finns inga pekpinnar, inga måsten bara människor från jordens alla hörn som genom sin personliga stil berättar lite om sig själva och sin bakgrund. Det här är en av mina starkaste inspirationskällor.

Ett vinnande koncept

image17



En enkel bas kombinerat med färgstarka detaljer är ett vinnande koncept. Den här kjolen från Tina Kalivas trollband mig från första början. Den lyckas vara sådär komplicerat enkel att det inte går att inte älska den. Tillsammans med en enkel kortärmad tee, Splendid, utgör den en enkel bas. Tillsammans med ett art-decoaktigt halsband från Marni, jag älskar att det är så lekfullt, och en lackväska i djup vinröd färg från Yves saint laurent resulterar i en fulländad outfit som enligt mig kan beskrivas med två ord; playfully chic.

Nu bär det av till jobbet, vi syns ikväll gullefjun.

NY 2 me



image9

Det spelar ingen roll att Carrie i första avsnittet av SATC sade att ingen i dagens New york äter frukost på Tiffany's, efter den här filmen är det Moonriver och Audreys elegans som tillsammans med gula taxibilar och trafikkorsningar representerar det vackra i New york för mig.

Teaparty

image16


Idag har jag haft en lång och hostig dag. Min hals är därför alldeles svullen. Då vet jag att det bästa som finns är tonvis med glass eller en stor kopp té. Jag dricker ofta en kopp på kvällen och då gärna med citronsmak, vilda bär eller chaité. Det senare av dem tre blev det ikväll och ett litet tips är att ösa på med dina favoritkryddor i téer om du inte känner för att smaksätta med endast honung eller mjölk. Jag älskar typiska julkryddor som mitt doftsinne accosierar med mysiga julaftnar med familjen.
Godnatt på er nu gulefjun.

The book look

image15


Bok: Coco Chanel Woman in art
Platforms: Lanvin
Klänning: I en ärmlös design berikad med underbara mönsterapplikationer från Ocar de la Renta
Väska: i läder med handtag i metall från Balenciaga
Bilhandkar: i brunt läder från Celine

Jag älskar listor

image14

Jag ligger hemma och är sjuk, får se om jag orkar gå på manifestationen senare idag. En liten lista har jag lyckats knåpa ihop i alla fall. Det här är mina bästa.. just nu..

Inspirationskälla: Oktobernumret av ELLE är som en stor godispåse full av godbitar redo att sluka!

Visning: En kärleksförklaring till Elbazs volang och fjäderbeklädda, volumiösa, fabulösa kreationer är på min to-dolist.

Vardagsglädje: Att mina lärare, med enstaka undantag, är fantastiska. De brinner för sina ämnen vilket gör undervisningen så mycket roligare!

Morgongåva: Att Espresso house ligger på min skolväg, att i och med mitt CSN kort blir mina mornar där billigare och att deras cappucinos och sojalattar värmer upp mina höstmornar något otroligt.

Tråkigaste: Att mina rutiner behöver förbättras.. drastiskt och snarast!

Shemale

image13



Kombon maskulint-feminint är något som i dem allra flesta fall ger ett strålande slutresultat. Här i form av klassiska svarta lätt veckade kostymbyxor, YSL, och en frackskjorta á la Audrey, Kinder. Tillsammans med en enkel svart väska i läder från Marc Jacobs och ett par ljuvliga tygrosbeklädda sandaler från Roger Vivier.

En bit av just nu

image11



Mitt huvud är tungt just nu. Mycket skolarbete, den överhängande sorgen med Riccardo, ofärdiga projekt och en hel del allmän ånger på grund av pissvädret. Eller ånger kanske är att ta i men huvudet tyngs i alla fall av mycket just nu. Nu ska jag försöka mig på läxhögen. Lite motiverad blir jag då jag tänker på mitt Mvg på svenskadelen på ett projektarbete jag fick tillbaka tidigare idag. Jag tror inte att särskilt många fick det och jag är väldigt nöjd!
Då mina läxor är avklarade ska jag nog ta en lång dusch, låta mitt hår få en ordentlig inpackning och sedan somna så tidigt som möjligt.

Deciding what to wear

image10

Tre minuters njutning i klädväg

Surrealism hos Benjamin Cho

image2

Par i Louboutin

image53


Louboutins rödsulade skapelser är något som ständigt syns på välkända fötter. Här syns Ashley och Mary Kate i  likadana Christian Louboutin boots samtidigt. Som om dem inte var tillräckligt lika redan! Jag gillar nittrenden men i min mening har Louboutin gjort bättre ifrån sig än så här. Både i stövlettväg och över lag sett.

Nu ska jag koppla av efter min långa höstpromenad med ett avsnitt Gossip girl.


Arkitektur+mode= Emilio Pucci

image9



Att koppla ihop mode och arkitektur är ett koncept som alltid går hem hos mig. Just därför tilltalar dem här träpanels, guldkantade (bokstavligt talat) och skruvbeklädda små godbitarna från Emilio Pucci mig otroligt mycket. Vi har på senare tid sett väskor med dekorativa, konstrelaterade och arkitekturistiska applikationer hos bland andra Marc Jacobs och Fendi.

Ord till det obeskrivliga

image4


Jag måste börja min nya bloggresa med en tragisk händelse.

Jag vill ägna några ord åt Riccardo Campogiani.
Riccardo blev natten till i lördags brutalt misshandlad till döds. Min första tanke var, vad är det som driver än människa till att göra något sådant? Sedan dess har mina tankar inte släppt Riccardo, hans nära och hans gärningsmän för många sekunder i taget. Jag vill inte skriva om hans gärningsmän. Det finns inga ord som kan beskriva min relation till de män som begått detta. Dessa mördare.
Riccardo gick på Didaktus Norrmalm, en skola med 300 elever. En skola där alla har någon slags koppling till varandra, en skola där det märks om någon saknas. En skola där jag är  elev.
Igår var skolan tyst, tom och fylld av sorg och ilska. Vi hade en minnesstund för Riccardo och jag var inte ensam om att gråta. Hans vänner var där, hans skolkamrater och lärare och alla tänkte vi och grät över han och hans familjs öde. Riccardos öde kommer inte någonsin att lämna våra sinnen, hans namn kommer aldrig att suddas bort och han kommer alltid att vara en del av oss. Det jag säger är helt och hållet sanna ord. Jag kände aldrig dig, vi pratade någon gång och dina leende ögon etsades fast i mit minne. Vi glömmer dig aldrig.

Riposi in pace Riccardo Campogiani

Back to blogg

image3

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden. Som vissa av er kanske vet skrev jag tidigare bloggen dashy.webblogg.se. Det är med en liten tår i hjärtat som jag lämnar ifrån mig den bloggen, ja nästan i alla fall, och flyttar vidare hit.
Varför? Jo, av den enkla anledning att jag vill börja om på ny kula. Jag kände mig blockad och i desperat behov av en liten bloggpause. Några dagar kunde jag hålla mig borta men nu är jag, som sagt, tillbaka.
Vad kommer då att vara skillnaden? Såhär är det, jag har över dem månader jag spenderat med att skriva min gamla blogg insett att intresset i mode har tagit över det tidigare syftet med min blogg och därmed gått och funderat på hur jag ska lösa dilemmat. Som ni förstår har jag varit osäker på vart jag vill ta bloggen, i vilken riktning och på vilket sätt. Jag har inte svaret ännu men vet ni vad, jag har början.

RSS 2.0