Lumiére

image527


Hej på er. En vecka har gått sedan jag senast uppdaterade. Som ni kanske förstår har jag hamnat i lite av en svacka. Jag har mycket att tänka på just nu och jag tänker inte sticka under stol med att bloggen får hamna i kläm. Istället får jag be om ert överseende och lova er att jag är tillbaka då inspirationen, tiden och lusten kryper tillbaka igen. Och det kommer den att göra, bara inte just nu. Ha det fint mon cheries!

Blommor och blad

image526

Våriga knoppar, krispiga höstlöv och blomsterprakt hos Missoni. Plötsligt känns våren lite närmare!

DREW

image525


Drew Barrymore syns i marsnumret av Vogue iförd en fantastisk klänning från Lanvin. Jag gillar hela omslaget då jag ser till layout men den stora frågan är hur retuscherad Drew egentligen är, jag känner då knappt igen henne!Dessutom har hon gått och blivit väldigt smal, eller är det också en datorillusion?

Central St Martins

image524


Central Saint Martins är konst och designskolan som har gett oss bland andra Stella McCartney, Alexander McQueen och Christopher Kane. Goda lovord från Central St Martins tycks vara allt du behöver för att spela i samma liga som giganterna inom en snar framtid. Att front row är späckad med viktiga personer i branschen är ingen konstighet. Här håller man ögonen öppna efter nästa stora namn på modehimmelen.
I år visar avgångseleverna en blandad kompott av färg, form, material, mönster och innovativitet. Nu återstår det att se var dessa nya stjärnskott hamnar.

What I love

image521Minimalism, klara färger och romantiska inslag är tre saker som jag är väldigt förtjust i just nu..

Christopher Kane

image520


Jag tokgillar Cristopher Kanes höstkollektion. Transparenta lager av chiffong, stora paljetter, brokad och stickat. Så fint! Mina tankar angående paljetternas räknade dagar tycks ha blivit totalt bortsopade. Men å andra sidan är det en annan form av paljetter vi ser här. I kombination med oväntade material och i nya dimensioner och koncept. Att stylingen av hår och make-up dessutom är sparsmakad är ännu ett plus i kanten. Det lämnar mer plats åt kläderna, tid för mer eftertanke och uppskattning till åskådaren.

Walking on the streets of

image519Jag har en bok hemma med bilder från Paris. Ibland öppnar jag den och bläddrar. Bläddrar och drömmer. Påsklovsresan är så gott som färdigbokad och det pirrar av längtan i fingrarna då jag skriver om det! Jag ska äntligen få besöka staden jag så länge drömt om att åka till. I en outfit som den ovan skulle inte sitta helt fel. Blusen från Lanvin är perfektion. Skirt gräddvit material och missmatchade, broschliknande knappar som inger en perfekt vintagekänsla. Precis så vill jag ha det då jag vandrar nedför gatorna i Paris i vårsolen.

Marios Schwab

image518


Marios Schwab tycks ha gått loss ordentligt med saxen inför årets höstkollektion. Jag förundras och faller pladask för Marios känsla för innovativitet och kärlek för experimentella inslag. Om det sedan är bärbart är en annan fråga, men att både beundra och begrunda är det alldeles utomordentligt.

no time

image517


Oj, så lång tid det har gått sedan jag uppdaterade senast! Det känns alltid tråkigt då bloggen måste läggas åt sidan en stund. Nu är det pågrund av mycket skolarbete och många övriga saker som jag måste ta hand om som jag inte har haft tid över. Dessutom är jag sjuk och ligger hemma, knaprar halstabletter och dricker honungsté stup i ett. En liten ofrivillig bloggpause med andra ord.
Lite förvånad blev jag också då besökaranalet inte sjunkit som jag trott att det skulle göra då jag varit så inaktiv på bloggfronten. Istället är ni fler än vanligt. Jättekul att se men tajmingen var väl kanske inte den bästa, haha! Jag funderar på var ni kommer ifrån allihopa?

Färgsprakande

image516


På make-up avdelningen har man inte sparat på krutet inför årets höstvisningar. Regnbågens alla färger har målat ögonlocken hos Benjamin Cho, Alexander Herchovitch och Behnaz Sarafpour. Lekfullt och roligt men kommer det att anammas utanför catwalken? Det känns lite som att det här med att exprimentera med färg inte kommer längre än till fingernaglarna då det gäller många och kanske är det fungerar det inte in real life men erkänn att det skulle vara kul att se fler modiga färgklickar i alla fall till fest då och då.

MOSCHINO

image515


Åh, vad fin den är, vårkampanjen för Moschino cheap and chic. Glad, varm och livfull. Jag längtar plötsligt väldigt efter våren och promenader genom Stockholm, svala lätta klänningar och utomhusserveringar.

Chloë i Elle

image514


Skådespelerskan Chloë Sevigny har nyligen börjat arbeta som stilrådgivare för Elle UK. Marsnumret har en uppdaterad layout och Chloë på framsidan. Jag ska absolut köpa den så snart den kommer ut och bläddra mig igenom reportaget om denna modeguru och stilikon. Det ska bli intressant att se hur resultatet av Elle under prägeln av Chloë blir.

Minimalism

image513


Calvin Klein gör minimalism som ingen annan. Det är så distinkt, nästan futuristiskt och okonstlat. Inga synliga sömmar, inga dekorativa applikationer eller "onödiga" effekter. Tråkigt? Kanske, det beror på hur man ser det. Jag tycker att det är genialiskt. Det är väldigt eget, typiskt för märket, enkelt, sobert och precist. Och vackert. Säreget och vackert.

?

image512


Marc Jacobs har själv sagt sig ha varit oinspirerad inför nästa säsong, vilket vi kan se utan vidare nogrann observation. Tidigare säsonger har Marc sprakat av kreativitet och innovativitet och därför känns denna period av dekadans tråkig för oss åskådare som förväntat oss mer av resultatet.

Vera Wang

image509

Inspirerande, vackert, bärbart, uppfriskande, mönstrat, enkelt. Bra adjektiv för Vera Wang hösten 08.

Richard Avedon

image511

Richard Avedon föddes 1923 i New York och blev tidigt erkänd toppfotograf. Han skapade konst med sin kamera, dels i tidningar som Harpers Bazaar och Vogue och även provocerande, orädda bilder till utställningar och reportage. Bland annat ett otroligt känsloladdat reportage från ett mentalsjukhus i Lousiana 1963.
Inom hans fotograferande inom modevärlden är bilden Dovima and the elephants mest känd. Dovima var en av 1950-talets största modeller och fotot är troligen modevärldens mest välkända. Avedon fann en vän och en perfekt modell i henne och efter hennes död ska han ha sagt; "She was the last of the great aristocratic beauties, the most remarkable and unconventional beauty of her time".
Den 1 oktober 2004 dog Richard Avedon i Texas USA och Richard Avedon foundation startade sin verksamhet. Många har förundrats, och gör det än, över hans vackra, provocerande, konstnärliga, karäktarisktiska bilder.

NY fashionweek

image510


Fotade av ELLE under New York fashionweek. Jag älskar hur jag gång på gång blir påmind om den stora inspirationskälla som streetfashion faktiskt är.

Coulda woulda shoulda

image508


Dåligt samvete kan vara jobbigt att handskas med. Jag har dåligt samvete orsakat av att jag aldrig skriver inom den här kategorin. En kategori inom mitt modeintresse som verkligen tar stor plats. Fashionesearch ska innefatta modehistoria och kort och gott ska jag syna olika personer, modehus, trender och så vidare som har eller har haft en vikig plats i modevärlden. Jag vill och måste skriva mer inom denna kategori. Inte bara för att stilla mitt dåliga samvete utan också för att jag vill veta mer och utveckla mitt kunnande. Just nu ligger boken Modeologi på mitt nattduksbord. En bok som riktar sig till mode så som jag aldrig har läst förut. Väldigt intressant och jag återkommer med en recension då jag är klar.

"Fashion is no someting that exists in dresses only. It is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening" Coco Chanel

080208

image507

Idag tänker jag på..


Blus: Jag vill ha nya blusar. Många nya blusar! Gärna med bib front (dvs att det är som en "hakklapp" fram på blusen som på den ovan), i mjuka och krispiga material, fina men naturliga färger och söta detaljer.
Skolarbete: Även denna gång inom denna kategori får skolarbetet ta sin plats. Det tar ju sin energi och tid så varför inte?
NY fashionweek: Många visningar är det att plöja igenom och jag njuter varje sekund av det.
Modeologi: En ny bok jag har börjat läsa vars titel kort och gott betyder läran om mode. "Yuniya Kawamura menar att kläder är den konkreta produkten medan mode är ett mer abstrak system i vilket många olika intressen och aktörer ingår." Måste jag nämna varför jag gillar den allra redan?
Schutermans webshop: Öppnar inom kort och jag är förväntansfull inför resultatet.

Anne Hathaway

image506


Jag gillar Anne. Hon är jordnära, naturlig, talangfull och vacker. Här har hon plockat ihop ett vinnande koncept. En puderrosa, luftig ballerinaklänning med en svart MC-jacka, bara, bleka ben och svarta skor samt kuvertväska med nitapplikationer. Sött+tufft= utomordentligt. Några frågor?

Finally..

image505Pärlörhängen:
från Lisbeth Dahl.
Klänning: en söt en från Anna Sui
Väska: Marc Jacobs
Strumpbyxor: Topshop
Skor: Marni

Marchesa

image504

Marchesas höskollektion är vacker! En del av klänningarna påminner om det vi sågGivenchy's couturevisning för en tid sedan.

FantasyJames Jean är den konstnär vars illustrationer har tagit plats i Pradas vårkollektion. Denna sagovärld som James Jean och Miuccia Prada har skapat åt oss har jag har beundrat och förundrats över ett långt tag nu och därför kom det inte som någon överrasking då jag föll pladask för denna video. Regiserad av James Luna och baserad på Prada och James Jeans illustrationer. Ta del av sagan och njut!

Fergie

image502


Fergie
i Marc Jacobs. Kanske inte den första som man kan vänta sig bära hans kläder men jag måste säga att jag tycker att hon bär upp klänningen väldigt bra. Bilderna i fråga är tagna på Marc Jacobs höstvisning.

Will I make it through the day?

image501


Jag är dödsrött. Det är mitt i veckan. Jag har matte första lektionen. Kommer jag att överleva?

I love

image499


I våras gjorde Lazaro Hernandez och Jack McCollough bakom märket Proenza Schouler en spekakulär kollektion som jag föll huvudstupa förälskad i. Jag är inte lika exalterad denna gång men missförstå mig inte, även höstkollektionen har sina guldkorn. Jag gillar de överdimensionerade rosetterna, silhuetterna samt de nedtonade och inte alltför uppenbara inslagen av färg. Den andra outfiten från vänser sett är en av mina favoriter. Brokad, vinröda strumpbyxor och höga klackar i svart lack. I övrigt. Fantastiska jackor. Kulörer av juveler. Kornblåa ögon. Mittbenor. Kontraster. Paljetter. Mycket väl godkänt.

Lights, camera, action

image500


Backtagebilder är ofta väldigt inspirerande, något jag ofta påminns om då jag synar de olika visningarna. Att se visningen i dess första stadie, se modellerna, se alla de som arbetar för att få ihop alla lösa trådar (bokstavligt talat i vissa fall) och att se kläderna ur andra perspektiv, givna en annan karaktär.

Alexander Wang

image498


En kollektion inför i vår som jag fastnade för var Alexander Wangs och jag måste säga att även hans höstkollektion gjorde starka intryck på mig. Det är en råare version vi får se nu, med klara grunge-influenser. Jag har allid tyckt att Alexander gör ready-to-wear på det bästa av sätt. Kläderna är bärbara, feminina och tidsenliga. Kostymbyxor, stora kavajer med uppkavlade ärmar, åtsmitande kjolar, de slarviga mittbenorna och även söndertrasade strumpbyxor är ingredienser i en soppa som även denna gång smakar precis som den ska!

hello!

image497


Jag känner att jag har varit urusel på att blogga på sista tiden. Jag har haft en hel del annat som stulit tid och energi. Kanske kommer det att forsätta så en tid framöver. Jag måste ordna upp en hel del för tillfället och skolan tar mycket av min lediga tid. En tråkig nyhet är att min resa på sportlovet inte blir av. Jag skulle åka med min syster men det visade sig att hon inte kan få ledigt från sitt jobb. Det känns skittråkigt men en liten kompensation är på gång. Dessuom har jag Parisresan i vår att se fram emot. Men det känns som om det är hiskligt långt till påsklovet!

Stockholm fashionweek (Del 3)

image496


Stockholms modevecka är över och trots att jag är lite sen, New yorks modevecka har ju redan sparkat igång, postar jag nu ett sista inlägg om några av, i min mening, höjdpunkterna under veckan. Jag måste säga att jag inte är alltför imponerad av mycket av det som visats. De märken som jag nämnt tidigare och de som jag kommer att skriva om nu är tyvärr de enda som har gjort vidare bra intryck på mig. Carin Wester och Fifth avenue shoe repair tyckte jag väldigt mycket om och delar av kollekioner som de från Whyred och Acne föll mig också i smaken men i övrigt är jag relativt oimponerad.

Bilderna ovan visar kompositioner från Nakkna och Resteröds. Nakkna påminnde mig om hur snyggt det är med ett par volymiösa kostymbyxor. Måste införskaffas, helst ett par med hög midja. Resteröds visade för första gången under Stockholms modevecka. Jag tror att deras kläder kommer att tilltala många svenskor. Kombinationen storskjorta, kort skinnjacka och ankelboots känns bekant från många bloggar.

Stockholm fashionweek (Del 2)

image495Mina förväntningar var höga inför Fifth avenue shoe repairs visning. Särskild efter vackra kreationer förra året. Det mesta som jag hoppades på visade resultat men ingenting ur årets kollektion kan jämföras med hallonbakelsen från förra året. Feltolka inte, mycket var väldigt fint. Ett enkelt koncept med plötsliga inslag av innovativa skärningar (som påminde mig om Marios Schwabs vårkollektion), assymetri, volymiösa kjolar och korta A-linjeformade figurer som den längst till höger ovan. Den känns lite Chloé á la the time of Pheobe Philo.
Allt i allo, en inspirerande och intressant kollektion men i min mening har Fifth avenue shoe repair gjort bättre ifrån sig tidigare än i nu.

RSS 2.0