Stockholm fashionweek (del 1)

image493


Som sagt är inte jag alltför insatt då det gäller svenska designer. Synd egentligen.. men i år har jag bestämt mig för att lära mig, vidga mina vyer och kanske, kanske hittar jag någre nya favoriter.
Ovan ser ni några av favoriterna jag har råkat komma över hittills. Hos Acne föll jag för de råa, maskulina inslagen. Minimarket hade tokigt fina kjolar och i Carin Wester har jag hittat en ny favorit. Kvinnlig romantik i dova nyanser med otroligt fina accessoarer. Jag älskar pärlhängena med svarta rosetter (som för övrigt påminner om dessa). De känns väldigt.. jag! :)

Try something

image492


Ibland blir jag ofantligt trött på alla plagg i min garderob, min make-up rutin och mitt hår. Jag vill då bara slita ut allt ur garderoben och börja om på nytt, pröva något nytt i sminkväg och klippa en page av mitt på tok för långa hår.
Å andra sidan är jag otroligt förtjust i min garderob (jag ler mot de vitmålade garderobsdörrarna i mitt rum då jag skriver detta) och mitt långa hår är galet snyggt! Men sminket.. Kanske borde jag pröva något nytt, ett nytt läppstift kanske? Ett grönt ett? Å andra sidan...

It's pure love!

image494


Jag bloggade om dessa Miu miu- skapelser i höstas. Då i rosa, nu en ljusbrun nyans. Klacken är ett mästerverk med de utsirade blommorna i träet. Mitt hjärta slår flera extra slag vid åsynen av dessa underbara, underbara skor! Åh, är de inte vackra?

080130

image490


Det är tråkigt då jag inte hinner blogga! Särskilt nu då det är modevecka i Stockholm och allt. Men idag ska jag nog hinna med ett par i alla fall. Det får tiden utvisa :)

Lanvin: En fantastisk vårvisning följd av en makalös reklamkampanj. Jag ger hela mitt bultande modehjärta till Lanvin just nu!

Stockholm fashionweek: Jag har alldeles för dålig koll på svenska designers men det är roligt att se att vi har lovande sådana även här hemma. Jag kommer att skriva mer om detta under veckan. På bilderna ovan syns storstickat från Sandra Backlund och förra årets hallonrosa dröm från Fifth avenue shoe repair.

Homework: Läxor och skolarbete tar en stor plats i tankebanorna. På gott och ont.. ;)

Pärlhängen
: Dessa från Lisbeth Dahl är så sagolikt fina! Åh jag vill ha, jag vill ha, jag vil ha!

Here we go again..

image491


Ja, så känns det faktiskt. Jag är trött och grå och idag ska en massa jobbiga saker klaras av. Usch, jag vill bara krypa tillbaka ned under täcket och ligga där tills jag känner mig.. levande igen! En traditionell men ack så snygg tweedkjol från Marc Jacobs skulle pigga upp min dag avsevärt.

Lördag

image489

För er som inte listat ut det redan är det konstnären av bilden ovan, James Jean, som illustrerat åt Prada i vår. Otroligt vackra och fantasifulla bilder i sann Prada- anda!
Idag blir det jobb efterföljt av middag och bio. Jag är för övrigt för första gången på en vecka ordentligt utvilad idag, god bless saturdays!

Som en saga

image488


Walt Disney
nöjesparker firar sina framgångar med en satsning i samarbete med fotografen Annie Leibovitz (hon har fotat dem stora namnen och för dem stora tidskrifterna). Foton av våra kändisar omstylade till kända Disney-karaktärer. Min favorit är utan tvekan Gisele Bündchen som Wendy Darling tillsammans med dansaren Mikhail Baryshnikov, som många av er nog känner igen som Alexander Ptrovsky i Sex and the city, här som Peter Pan. Tingeling är ingen mindre än Tina Fey. Andra Hollywood- kändisar vi ser i nya skepnader är Jessica Biel som Pocahontas (ovan), Jennifer Lopez med sin Marc Anthony som Jasmine och Alladin och Whoopi Goldberg är anden i lampan.

Carries Zac Posen-scrunchie

image483


En rolig grej var att på sidan jag hittade dessa bilder på SJP tagna på inspelningen av SATC jämförde de som skrev artikeln Carries Zac Posen- boa (om någon som kommer på ett bättre ord för den är jag öppen för förslag) med en 80-tals toffs. En på engelska kallad scrunchie. Någon mer än jag som kommer ihåg vad Carrie tycker om just scrunchies? Hon och Burger har en dispyt om det. Så, hur ska du ha det Carrie? Gillar du dem eller ej? ;)

The little Mermaid

image482


Jean Paul Gaultier hade en vacker coututre- visning. Inget sensationellt men jag gladde mig åt bilderna. Främst var det undervattenstemat som jag tyckte gav en rolig touch till visningen. Fiskfjäll-mönstrat och korallrevs inspirerat i all sin ära men det var hår och make-up som fascinerade mig först. Hår som såg ut att drypa av vatten, i Chanel Imans fall (modellen i mitten ovan) hängdes droppar av glas eller liknande i hårtestar och den eviga wet looken som många läppprodukter eftersträvar tog här över hela make-upen. Väldigt vackert och annorlunda.

Ännu en kampanj för Moss

image481


Denna gång är det Longchamp som har lyckats få tag i Kate. Jag gillar den gula taxibilen och Brooklynbridge i bakgrunden, att fokuset hålls på väskan och Kates make-up samt ansiktsuttryck. Den där omtalade luggen passar verkligen på henne! Vad tycker ni?

Min fredag

image480


Jag träffade upp min bror efter skolan för en fika och en kort promenad på söder. Jag älskar verkligen Stockholm i alla dess skepnader! Imorse lyste himmelen rosa över Globen och på Norrmalm där min skola ligger är det otroligt vackert och likaså på Södermalm. Stockholms stadsdelar har alla sin charm och då vintern skiftar till vår eller sommaren till höst skiftar staden och jag ser på den ännu en gång och uppskattar hur vackert den är, vår huvudstad.

Mer glädje

image479


Precis då vi tror att vi inte kan längta efter filmen mer än vi allra redan gör dyker Sarah Jessica upp på inspelningsplatserna i nästa makalösa kreation. Sonia Rykiel- kappan ovan till vänster ger mig rysningar!

Glädje

image478
Länk, länk


Sista skoldagen i veckan. Då är det inte konstigt att man är trött men likväl måste man pallra sig iväg. Då kan en låt som den som gömmer sig bakom länken ovan hjälpa en bit på vägen. Precis såhär flummigt lycklig vill jag starta varje dag!

Mode(r) jord

image477


Modevärlden har blivit en djungel. Inte bara till klädernas utseende i sig, en av vårens stora trender är ju blommigt exempelvis, nej också vårt moraliska tänkande har ändrats då vi kommit till insikt om global uppvärmning och naturkatastrofer som hägrar i en ständigt allt närmare fjärran. Våra kunskaper om återvinning och biogas är resultat av detta nya tänkade och även modevärlden påverkas. Låt oss inte kalla det en trend utan snarare en ny era med nya tankesätt och nya sätt att se på vår omgivning, våra djur och oss själva.

Intressant trio

image476


Dita von Teese, Claudia Schiffer och Vicoria Beckham. Det känns nästan som om den här bilden är arrangerad. Dessa damer tycks så olika att de slår mig med häpnad då jag ser dem tillsammans. Den här bilden får mig att skratta. Titta på deras hudtoner, väskor, glasögon, frisyrer.. Alla har de små typiska fragment till deras signatur och tillsammans blir de.. intressanta.

Givenchy

image475


Riccardo Tisci, chefsdesigner för Givenchy, beskriver årets couture- visning med orden "Gothic- ballerina". Det tycker jag stämmer väldigt bra in på denna vackra och bärbara haute couture. Jag gillar de maskulina inslagen kombinerat med de ballerina- flickiga ingredienserna. Volumiösa och välarbetade lager av vackra tyger och själva tonen på visningen är oerhört tilltalande i sig. Som en ljuvligt mjuk melodi i form av  smala byxor, välskräddade jackor, voluminöst sydda detaljer och virila, råare inslag.

James Jean

image473


Bilden är en länk som inte får missas!

Chanel couture

image469


Åh, Karl Lagerfeld, försöker du ta livet av mig? Hur tusan kan något vara så tidlöst och klassiskt men ändå så nyskapande? Chanel, chanel du underbara Chanel. I'm in love!
Nu ska jag sansa mig lite för lite mer redogörande (och innehållsrika) ord.

Jämför man den couture som John Galliano visade hos Dior är det här synnerligen mer bärbart. Tweedjackan som är ett signum för modehuset Chanel syntes i både nya och äldre tappningar samt kombinationer. Vackra dekorer tilltalade mig otroligt mycket och hela visningen andades Paris så att det doftar croissanter hela vägen till Stockholm.

Another Chanelparty

image472


Karl Lagerfeld håller i gästlistan kan du räkna med eleganta och intressana damer på röda mattan. Eller i detta fall framför en kuliss i form av Chanels tweed-jacka. I detta sällskap är Clemence Poesy favoriten. Klumpiga skor, heltäckande strumpbyxor, en kort kavaj och en klarröd klänning. Till det håret i en slarvig mittbena och en neutral, blek sminkning. Klockrent!

Heath Ledger

image470


Jag ägnar ett inlägg och många tankar till minnet av Heath och beklagar sorgen för hans familj. Ingen ska behöva dö vid så ung ålder. Ingen ska behöva förlora en make eller en far på detta sätt.

Christian Dior couture

image468

"..gigantic overblown shapes, eye-watering colour and a whole lotta bling"!


På detta sätt beskrev Sarah Mower John Gallianos couture- visning för Dior i år. Mycket träffande måste jag säga.
Ingen gör haute couture som John Galliano. Dessa one of a kind- mästerverk med vackra sömmar, sagolika dekorer, surrealistiska inslag och volymiösa silhuetter. Det är som att gå in i en tavla. Eller en sagobok.

Minor update

image465


Jag har haft mycket för mig de senaste dagarna, därav det sparsamma bloggandet. Det är dags att ta tag i saker och det kräver min tid. Thailandresan som jag pratade om tidigare blir inte av. Supertråkigt eftersom jag och min syster skulle hälsa på vår andra syster plus dennes pojkvän där nere. Men det var så många komplikationer i planerna och tiden höll på att rinna ut. Tråkigt, jag saknar henne väldigt mycket! Istället åker jag och den syster som är hemma någon annanstans under sportlovet. Om ni har något tips på en varm och solig, vacker plats med inte alltför lång resa så lämna en liten kommentar är ni gulliga! :).
Så, nu vet ni vad som händer i mitt liv för tillfället. Imorgon blir det uppdateringar, det kan jag lova!

Ingen bra dag

image464


Nej, den här dagen är inte en av dem bästa. Tisdagmorgon, behöver jag säga något mer?

Måndag

image462


Jag har en fullbokad dag framför mig. Jag har en Thailandresa att fixa samt en hel del andra ärenden. Denna outfit skulle få mig aningen lättare genom dagen. Koftan från 3.1 Phillip Lim har varit med förut. Med goda skäl, den är så galet fin. Gammelrosa med spetsdekor i slapp modell; perfekt till jeans eller en veckad kjol.

They call me..

image463
3.1 Phillip Lim, Sonia Rykiel, Lanvin, Gucci

En hel del gult har dykt upp till våren likt tussilagos och jag i mitt vårlängtande tillstånd har börjat längta efter att bära gult på Phillip Lims sätt. Avslappnat och vardagligt men också flickigt, piggt och läskande (kan kläder vara läskande? Jag tycker det!) efter vinterkylan.

Kampanjfusk

image461


Den med ögonen öppna har kanske upptäckt en blandad personlighet på Dolce&Gabbanas hemsida. Titta på kampanjbilden och sedan på bilden från valmenyn på hemsidan. Gemma Wards huvud har photoshopats på Lily Donaldsons kropp. Kanska tacky gjort kan man tycka!

JLOs H&M-kappa

image460


I lördags var det babyshower som gällde för havande Jennifer Lopez och Marc Anthony. Någon mer än jag som känner igen kappan från H&M Trend som JLO har på sig? Snyggt med stor A-linje formad kappa till höga heels, bara ben och en slarvig håruppsätting.

Dusty

image454


Alber Elbaz bjöd på en råare och mörkare sida av den juvelfärgade Lanvin-dam vi sett de senaste två kollektionerna. Även om det fanns fragment av den look han visade här även på hans vårvisning. En del klara 20-tals influenser skymtades, vilket uppskattas av mig och tillsammans med skarpa linjer, välskräddade plagg och mjuka, diffusa färger bildade det ett väldigt vackert koncept. Typ film noir möter 20-tals lyx.

Relax

image453

Kort och gott - såhär vill jag se ut idag!

Chanel

image452
Blake Lively, Erin Wasson, Selma Blair


Chanel höll för ett par dagar sedan en middag för sina vackra smycken. A night of diamonds lockade många vackra och välklädda damer till röda mattan. Elegant var namnet.

I crave..

image451


Miu miu vill du bli min? Den får mig nästan att testa mina sykunskaper för att sy en egen. Sist jag kollade var mina sykunskaper inte de bästa.

Boudoir-beauty

image450


 

Marc Jacobs, John Galliano, Roberto Cavalli och Miu miuRomantiska inslag och underklädes- inspirerade plagg är något som kommer bli stort till våren och sommaren. En ruffsig sängkammarlook sågs hos Marc Jacobs och Roberto Cavalli. Den sista av dem två har, till min förtjusning, lagt de leopardprickiga aftonklänningarna med djupa urringningar åt sidan en sekund för ett romantiskt och förförisk viktoriansk prinsessa. Miu miu har också visat var skåpet skall stå med ett kort-kort underklädes- flickigt möter manligt- mode som har tagit modeälskaren med storm.
Jag tokgillar de romantiska boudoir- influenserna och hoppas på att få se mycket av det här i butiker till våren. Jag tycker att det är skönt att se hur vilddjuret får vila ett tag och släppa fram en nedtonad och mindre övertydlig sexighet till oss.  


Proenza

image449


Bekvämt men välskräddat och coolt verkar vara ledmotiven för Proenza Schouler. Jag gillar det bustier- formade midnattsblå fodralet längst till höger. Annars kändes kläderna som något som fungerar till vardags och drinkar efter jobbet, get my point? Jag tokgillar de stela poserna också. De sticker ut och ger karaktär.

It's all work

image448


Igår somnade jag galet tidigt vilket resulterade i att en hel del saker som skulle göras då måste grejas idag istället. Ett par timmars jobb ska klaras av idag också. Med andra ord har jag inte den bästa av lördagar att se fram emot. Vädret hjälper ju mig inte att må bättre heller. Vad ska ni hitta på idag?

Superduper

image447


Naomi Campbell och Kate Moss för VOGUE Paris. Jag gissar på dessa två elit-modeller kommer att sälja många nummer. Jag tycker att det är kul att se att de håller i sig i en branch där det är näst intill omöjligt att hålla sig kvar längre än ett par år. Snygga som få är de i alla fall.

Love, love, love

image439


Obeskrivligt. Miuccia Prada, vad säger man? Jag älskar det, så oroligt snyggt!
Alla bilder från kampanjen med Kirsten för Miu miu finns på modehusets hemsida.

Winberg i ELLE UK

image444


Vår vackra och karismatiska svenska Caroline Winberg syns i senaste numret av Elle UK iklädd många av vårens guldkorn. Ovan syns hon i Prada och Dolce & Gabbana. Ett otroligt inspirerande och snyggt reportage!

Let there be colours!

image445


Huvudinspirationen finner vi hos Blair Waldorfs entourage i Gossip girl men även Facehunter och Chloé har lett mig in på tankar på ett par nya, lite mer vågade strumpbyxor. Galet snyggt under en kort kjol, i ett par söta flats eller snygga stövletter.

TV

image446


Under jullovet blev jag en riktig serie-junkie. Sex and the city- boxen fick sällskap av två Desperate housewives- boxar och datorn har blivit fullproppad med Gossip girl och nu på senare tid har även Cashmere mafia utforskats. Med viss besvikelse dock, den kändes väldigt konstlad och platt. Att jag faller för riktiga tjejserier behöver ni inte peka ut, I am well aware haha! Men SATC förblir nog favoriten i alla fall, jag kan knappt vänta tills premiären av filmen! Men å andra sidan, vem kan det? Vilka serier ser ni?

Ghesquiere

image442


Balenciaga
har sällat sig till massan av modehus som har visat sina pre-fall kollektioner nyligen. Ingen sensation här, tyvärr. Men å andra sidan har det inte varit några banbrytande kreationer i tidigare nämnd massa modehus heller. Chanel och Missoni var otroligt fina men sensationellt, nja. Tillbaka till Balenciaga. All in all var det inte så mycket att hurra för men jag gillar de kantiga skorna och de Chaneliga tweed-jackorna.

Grattis Kate!

image443


Kate Moss fyllde 34 år i förrgår och hade en stor fest för nära och kära på Dorchester hotel i London. I Bowie-inspirerad sminkning och en stjärnöversållad klänning från Chanel slog Kate klackarna i taket tillsammans med bland andra Kelly Ozbourne och Mario Testino. Jag gillar frisyren också. Kanske inte hennes bästa med det är kul med kändisar som prövar någonting nytt.

Hey kids!

image440
Vivienne Westwood, Giles, Luella Bartley


Bambi har setts hos både Vivienne Westwood och Giles Deacon. Giles valde att slakta Bambi men anyway. Luella Bartley visar Batman-prints på sina tröjor och Marc Jacobs har en väska med Spongebob med sig ut på catwalken. Dessutom börjar Musse Pigg-prints ses lite här och där (inte minst hos en del bloggare). Coincidence? Eller har modevärldens obsession vid ungdom tagit ytterligare ett steg?

PRADA

image438


Då kampanjbilder strömmar in från alla håll är det lätt att urskilja de som man verkligen tycker om. Prada och Dolce and Gabbana står för dem i mitt fall för tillfället. Här är lite fler bilder från Pradas kampanj med Sasha Pivovarova som jag skrev om tidigare. Otroligt snyggt med dem sagolika illustrationerna, make-upen och kläderna.

Ansiktsmask

image436


Kattmasker hos Luella Bartley och maskerade sjuksköterskor för Louis Vuitton. Jag kom dessutom att tänka på Viktor & Rolf höstvisning 2006 och Chanels Couture-visning förra våren. Dessutom blev ju fjädermasken ganska hypad i bloggvärlden under hösten. Anar vi en liten trend kanske? Något för den blyga ;)

Onsdagstristess

image435Så här trött har jag inte varit på länge. Gårdagkvällen spenderades med en massa plugg och jag satt uppe lite längre än det var meningen. Nu ska jag iväg till skolan så snart som möjligt. Det är beckmörkt ute och jag får nog kämpa den lilla biten det är att gå till bussen. Ha en underbar onsdag mon cheries, vi hörs ikväll.

Tröja: Hari
Kjol: En vinröd kjol i nylon från Marni
Halsband: Det här fina från Aurora Lopez får vara med igen.
Boots: De här från Dries van Noten har en väldigt gammeldags känsla över sig. Jag börar tänka på Madicken.. ;)
Väska
: En Heloise i svart, från Chloé.

Vinnare i designtävlingen

image434


Elle och H&Ms designtävling inför Elle-galan i Februari är avgjord.  Vinnaren heter Nova Hoffman och har designat klänningen ovan. Just nu ska Novas drömklänning bli till verklighet med hjälp av H&Ms designergrupp. En värdig vinnare må jag säga även om konkurrensen var tuff. Grattis till Nova!

Hejdå Margareta

image432


Margareta van den Bosch har nyligen meddelat att hon slutar sin tjänst som designschef på H&M. Istället kommer kollegan Ann-Sofie Johansson ta över. Men Margareta slutar inte helt, hon fortsätter som kreativ rådgivare för klädkedjan. Vi får hoppas att H&M fortsätter som de har gjort hittills och fortsätter att utvecklas samt ta nya oväntade svängar.

Another one

image423


Tröja: Steve McQueen- tishan från Dolce&Gabbana
Blazer: Från Stella McCarney
Halsband: Julie Sandlau
Skor: Ett par klumpiga pumps från Nicholas Kirkwood
Kjol: Volanger och smutsiga beiga pasteller från Doo Ri

Candyshop

image426


Paul & Joe släpper i vår smink-kollektionen Sweetie. Superflickigt och sockersött med fina förpackningar och dröser av ljusa pasteller drar tankarna till gamla godisbutiker och vackra porslinskålar med randiga karameller. Det här inte min typ av smink men erkänn att man nästan skulle kunna köpa dem bara för de fina askarna och hylsorna! Jag vill ha läppstiftet med katten i min neccessär nu! Finns att köpa på Le shop.

BURBERRY

image429


Även Burberry är ute med sin vårkampanj. Jämfört med tidigare bilder är de mycket livfulla och färgglada. Och med Lily och Agyness i täten förstås.

Kirsten plus Miu miu

image427


Som sagt, som sagt- vårkampanjerna väller in just nu. Och jag är inte den som klagar. Här är första bilden från Kirsten Dunst för Miu Miu. Jag är inte den som klagar här heller! :)

Underbart

image431


Vilken härlig dag det har varit. Hela Stockholm har badat i solsken och jag känner hur positivt jag påverkas av fint väder! Det känns faktiskt som att våren är på väg även om det nog är en bit kvar dit. Nu ska jag ägna mig åt matteboken en stund. Jag håller på att ladda hem de två första avsnitten av Cashmere mafia just nu också så det kommer kanske en kort review ikväll.

Abstrakt

image422

Det abstrakta, impressionistiska och lite drömska är något som kommer att influera mode framöver. I alla fall om vi skall tro ovanstående modehus. Att konsten kommer att ha stor inverkan på modet framöver, det är ingen hemlighet vid det här laget. Olika eror och stilar kommer att influera olika modehus och dessa ovan har helt klart hämtat inspiration från den impressionistiska eran. Karolina har för övrigt skrivit om dessa paralleller mellan konst- och modevärlden tidigare på ett väldigt bra och exakt sätt.

Ladies in boots

image421


Cameron Diaz spatserar gatan ned med en svart Fendi på axeln och fröken Aniston spenderar tid i Canada för inspelningen av hennes nästa film Traveling. Hon ska spela mot Aaron Eckhart i en film som, att döma efter vad jag läst om den, verkar vara i stil med filmer som the Holiday. Som Diaz för övrigt var med i. :)

Ny vecka nya tag!

image420


Då var det mådag igen. Min förkylning har försvunnit och det är bara att acceptera det faktum att jag måste klättra ur sängen och dra mig iväg till plugget. Ha en fin dag allihopa!

Halsband: Ännu en skönhet från Aurora Lopez
Tröja: En randig en från 3.1 Phillip Lim
Jacka: Även den från 3.1 Phillip Lim
Jeans: Blåjeans i stuprörsmodell från Sass & Bide
Boots: Lackstövletter i blodrött från Dries van Noten
Väska: Marc Jacobs

Gossip girl

image419


Vad gäller böckerna kan jag inte säga så mycket (jag tröttnade efter bara någon sida) men serien har jag blivit smått beroende av. Kanske det jag gillar mest av allt är den otroliga inspirationskick jag får av att titta på dessa preppy Upper East Side- prinsessor. Här snackar vi Marc Jacobs, 3.1 Phillip Lim och Chloé i kombination med skvaller, skandaler och sann Manhattan- dramatik. Färgade strumpbyxor, kråsiga skjortor, tweedjackor, veckade minikjolar och vackra accessoarer är bara några ingredienser.

080113

image417


Dolce&Gabbana: Vackra vårkampanjer börjar trilla in ifrån alla håll. En av dessa är Dolce&Gabbanas. Bara det faktum att den är fotad i en målarateljé är genialiskt med tanke på de nya konstnärliga influenserna på modet, och då inte minst hos just Dolce&Gabbana. Klänningarna ovan var huvudnumren på vårvisningen och ser ut som stora målardukar i sig. Otroligt vackert och konstnärligt- I like!

Nina Ricci: "Sagolika älvor som rör sig hemmåt i gryningen". Så tänker jag då jag ser Oliver Theyskens vårkollektion för Nina Ricci. Även detta älvlika, surrealisiska, sago-influerade kommer att ta plats i vårens mode och Nina Ricci är ett modehus som i den kategorin visar var skåpet skall stå.

Tweed: Den korta tweed-jackan á la Coco vill jag ha över blusen i vår. Jag undrar minsann om det finns budget-varianter någonstans.. Den ovan är från Marc Jacobs

Posh

image412


Victoria Beckham och Marc Jacobs. Två parter som kanske aldrig kan utgöra en begriplig ekvation. Bilder från den nya kampanjen är ute och den ovan är redan omdiskuterad. Det är en annan sak med Marc Jacobs och Posh- adderas dem ihop kommer det att snackas.
Jag vet aldrig riktigt vad jag ska tycka om fröken Beckham. Hon är extrem, orädd och ja, på många sätt ganska tacky. Men det är kanske därför som jag inte kan låta bli att bli fascinerad av denna brittiska diva. Då det gäller Marc Jacobs är det glasklart i mina ögon att mannen är ett geni. Han tillför så otroligt mycket kreativitet och innovativitet i modevärlden och hans kollektioner tåls att ägna både tanke och åtrå till. Nu till hur dessa två går ihop. I min mening- inte särskilt väl. Det funkar inte men ens tanken på Victoria i en Marc Jacobs-ad känns lika out-there och vågad som både designern och sångernskan själva är. Nej, här är det inte lika glasklart. Jag kan inte bestämma mig.

Ännu en

image416


I skvallervärlden ligger just nu (nästan) allt fokus på bebisarnas invadering av Hollywood. De har bråkats om, de har fötts under omdiskuterade omständigheter och de har adoperats på löpande band. Nu har även paret Christina Aguilera och Jordan Bratman fått en son vid namn Max Liron Bratman. Den gravida skaran är stor just nu, Jessica Alba och Halle Berry är bara två som väntar tillskott i familjen, och jag undrar hur länge jag kommer orka läsa om dessa Hollywood- bebisar men av någon konstig anledning är det så med skvaller, just som man är som mest trött på det inser man att man inte kan låta bli att älska det.

Babyboom

image411


Nicole Richie har nu fött en liten flicka! Harlow Winter Kate Madden ska det nya tillskottet i familjen heta. Inte nog med det. Courtney Thorne Smith har även hon fött sitt barn inatt och ryktena går fram och tillbaka angående om baby- Aguilera har kommit till världen ännu eller ej. Jag får återkomma på ämnet antar jag :)

080111

image410


Det blir ett relativt litet kollage idag jämfört med tidigare inlägg i den här kategorin men jag antar att då man hittar fina ting som man hemskt gärna vill ha fastnar bara dem i huvudet. Halsbandet är från Aurora Lopez och gör mig knäsvag. Det är sött, mystiskt, det tar plats och ger karaktär- i love it. Byxorna är från Ellos och är förhoppningsvis är de även på väg hem till mig inom kort. Tänk till en snygg blus, gärna i bib- modell, och de uppkavlade benen till ett par snygga wedges. Jag dregglar över tangentbordet, haha! De är perfekta att möta våren i. :)

Balenciaga+Connelly

image409

Balenciaga- ladyn Jennifer Connelly medverkar i skrivande stund i vårens kampanj iklädd dem stela, formgivande blomstermönstrade klänningarna samt dem höga och omdiskuterade stövlarna. Hon är väldigt vacker och Nicolas Ghesqueieres kreationer var väldigt fantastiska att se på visningen om de kan översättas till "verklighet" det vet jag inte. Men kampanjen gillar jag, hennes kroppsspråk är väldigt effektfullt. Dock tycker jag att de editorials för bland annat Vogue US och Harpers Bazaar med dessa kläder har varit snäppet bättre.

"The body" för Dolce&Gabbana

image408


Nyligen annonserade Domenico Dolce och Stefano Gabbana att den brasilianska supermodellen Gisele Bündchen i vår ska samarbeta med märket och tillsammans ska de skapa en kollektion vid namn Gisele by Dolce&Gabbana. Gisele är sedan länge god vän med designerna bakom märket och ses här ovan brevid dem på förra årets höstvisning. Hon har tidigare bringat in den ansenliga summan £75 miljoner genom kampanjer för märkets parfym The one. Det ska bli instressant att se resultatet av detta i mars då kollektionen spås visas.

I want..

image405


Dessa skor från Yves Saint Laurent är väldigt folklore och de får mig att le. Tänk till en svart outfit inkluderande ett par snygga stuprörsjeans. Lekfulla skor är något som jag tror att vi kommer att fortsätta se mycket av under våren.

Katie i Lanvin

image404


Critics´choice awards härom dagen dök en docksöt Katie Holmes upp i denna Lanvinskapelse med en grekisk toga-känsla och små vita paljetter. Till det bar hon Louboutins och var sparsmakad med accessoarerna. Detta är en solklar tiopoängare från min sida. Jag älskar hennes fina page och sättet hon matchar denna skapelse så vackert.

Onsdag

image403


Jag är sjuk, jätteförkyld. Jag får be om ursäkt för passerade dagars oaktiva bloggande men ibland måste man prioritera andra saker, få saker på banan och känna efter. Idag tänkte jag plugga, kurera mig och blogga. Så vi ses nog fler gånger idag. Kram.

Katherine Heigl

image402


För premiären av 27 dresses, en film jag har för avsikt att se så snart den kommer till Sverige, bar Katherine Heigl denna vackra Bill Blass- klänning. Jag tycker om Katherine. Hon är så down to earth både i sitt skådesplereri och så som hon verkar för mig som människa.

Längtan

image401


Jag vill ha vår. Den gråa himmel och det snöslask som ligger som ett bedövande täcke över Sverige just nu påverkar mig otroligt negativt. Jag har inte bara fångat en ordentlig förkylning men har dessutom blivit urvattnad på inspiration och glädje. Usch säger jag, ge mig vår inom kort!

Klänning: 3.1 Phillip Lim gör otroligt mycket fint till våren.
Väska: Nacy Gonzalez
Halsband: Bottega Veneta
Skor: Fantasisandaler från Prada.

Alba för Elle

image400


I nyaste numret av Elle US kan du läsa en intervju med vackra Jessica Alba. Alba som nyligen utannonserade sin graviditet visar än så länge inga tecken på en bulle i ugnen utan ser stunning ut i bland annat klänningar från Chloé och Gucci (ovan).

Hej..

image399


Efter ett par dagar av uteblivet blogghumör tänkte jag bara säga hej, jag lever. Idag börjar skolan igen men jag har studiedag just idag vilken ska ägnas just så. Först en uppsats, sen lunch och sen blir det att plugga matte resten av dagen. Jag har skjutit upp plugg hela lovet, fy på mig, och nu får jag ta mig själv i kragen och ta itu med allt som ska göras. Vi kanske hörs ikväll mon cheries! :)

Fredag

image398


Jag är supertrött just nu. Har varit på vift hela dagen lång i blåsten med Cecilia, käkat och köpt en väldigt fin kappa bland annat. Kanske visar jag den imorgon, har förstått att vissa vill se mer av det på bloggen. Sedan vann jag en liten tävling hos Amanda också. Himla roligt! Jag är lite av ett Photoshopfreak, inte att jag är vidare duktig men I'm getting there och tycker att det är kul att sitta och klippa och klistra. Nu ska jag sakta ned och bara ta det piano resten av kvällen. Ska upp och jobba imorgon. Ha en superbra fredagkväll!

Hej mitt vinterland!

image397


Imorse var jag uppe i ottan. Eller ja.. i alla fall om man jämför med tidigare dagar detta jullov. Det är väldigt vackert ute i alla fall. Jag undrar om klackar kommer att funka i det här vädret? Den som lever får se! Nu ska jag fixa mig och sedan bär det av till stan för some catching up med Cecilia. En brunch och välbehövd shopping står på agendan. Ha en fantastisk fredag mon cheries!

Sasha for Prada.. again

image394


En av mina favoritmodeller är Sasha Pivovarova. Hon är slående vacker och hennes drag är så unika, konstiga om ni så vill, och hon har en sorts mystik vilande omkring sig. Efter sex tidigare kampanjer för Prada gör hon nu ännu en. Fotad även denna gång av den legendariske Steven Meisel och iklädd Miuccias sagolika vårkollektion. Bilderna är beyond amazing och jag älskar hur hårdheten i Sashas drag ger ytterligare karaktär til kläderna. Ännu en fantastisk kampanj från Prada med andra ord!

Wha wha wham Jessica Stam!

image393


En söt Stam har blivit fotograferad av Sartorialisten i dagarna. Iklädd en kort pälsjacka, Ray Ban's och med en Balenciaga över axeln ser hon vardagschic ut i ett kallt New York.

Hathaway ansikte utåt för Lancôme

image392


I september lanserar Lancôme en ny parfym och ansiktet utåt denna gång blir skådespelerskan Anne Hathaway. Jag tycker personligen väldigt bra om Anne och jag ser fram emot att se resultatet av detta. 2008 har många spännande kampanjer att avslöja :).

Dag 1

image390

Bästa: Vogue UK
Sämsta: Sorbonne slutar blogga :(
Sysselsättning: Läsa, slöa och blogga
Längtan: Paris i vår och eventuellt London i höst !

Först ut

image389


Först ut bland önskeoutfits i år blir denna. Den känns väldigt 2007 och jag ser verkligen fram emot då det börjar trilla in nya saker från vårkollektionerna på diverse shoppingsidor. Ankelbootsen är i en mystiskt mörkblå färg och från Marc Jacobs och den marnblå blazern från Balenciagas höstkollektion. Jeansen är i en enkel skinny modell och kommer ifrån Jbrand och det fina blodröda nagellacket är från Laura Mercier i färgen Daring. Den lilla gula Chanel-clutchen är en favorit just nu. Den klassiska 2:55an medbringar alltid det lilla extra till en klädsel.

Nyårslöften

image388


Då var nyår över då. Har ni lovat er själva något i år? Själv har jag en del små mål som jag har satt upp, wish me luck.. :)

RSS 2.0