Paris

image548


Bonjour! Jag är nyss hemkommen från Paris och ja, jag älskade det. Dels har en semester från Sverige varit behövlig men Paris var mycket mer än så. Inspirerande, upplyftande, lyckoingivande, spännande, levande och alldeles, alldeles underbart. Besök på Louvren, promenader i Tullerierna, en tvåtimmars kö för att se Paris från ovan i Eiffeltornet (ja, det krävdes envisa), shopping på LaFayette och fika på Laduree. Ja, det finns mycket som jag allra redan saknar. Men det är alltid skönt att komma hem också. Jag känner mig redo att bemästra skolarbete och annat dylikt nu.
Som ni säkert har noterat har jag inte varit världens flitigaste bloggerska på senare tid. Jag frågar mig själv hur jag vill göra med den saken och jag får hela tiden olika svar. Bloggen är för mig ett forum för kommunikation och en plats för utveckling. Det är också ett intresse som jag tycker är otoligt roligt och jag har absolut inte för avsikt att lägga ned bloggandet. Men om den senare tidens inaktivitet på bloggfronten beror på att jag vill ta en paus för att senare skriva lika mycket igen eller om jag helt enkelt rör mig i ett långsammare tempo nu, det återstår att se. Jag vet bara att de gånger som jag är som mest inspirerad och skriver om saker som rör mig blir det bäst resultat.
Jag hoppas att ni har haft ett underbart lov och en fin påsk. Ha det bra tills vi hörs igen, mon cheries.

Nina Ricci

image544


Oliver Theyskens skapade en slags boudoir-look inför våren. Vi drog paralleller till sagoväsen och sena barrundor med hemgång i gryningen. Höstkollektionen däremot får mig att tänka på fallande höstlöv. Mycket blanka material i höstigt varma färger, skiftande och mönstrat precis som färgerna och den naturligt utformade dekoren på löv. Mina favoriter var de glansiga jodphursen. Jag sprang faktiskt och köpte mig ett par på Topshop härom dagen. Mycket troligt är detta var ett resultat av att jag hade Nina Ricci i tankarna. Mina är inte glansiga dock. De är armégröna och passformen är maravilloso! Åter till ämnet. Theyskens beskrev kollektionen som "Strange and poetic" så vad passar bättre än en dikt som avslut? Hösten är faktiskt min favoritårstid och Theyskens har åter väckt min längtan efter doften av torra löv, varma sensommarkvällar precis innan skolstarten och en solgul kavaj över en skir, abstrakt mönstrad blus.

Nytt

image543


Sådär, då var jag klar! Kanske finslipas det lite på bloggdesignen ikväll men nu ska jag möta bror för en promenad i vårsolen och ikväll ska jag på min sångkurs. Jag är himla nöjd med min nya layout! Vad tycker ni?

Changes

image541


Jag har studiedag idag och tänkte ägna dagen åt lite ändringar i bloggdesignen. Så nu vet ni att om sidan ser konstig ut under dagen så är det därför.

Lovely Stella

image537


Materialen i Stellas höstkollektion bringar med sig en viss facsination. Blandningen mellan filt och spets-liknande tyger kan jag inte erinra mig om att jag sett tidigare! Även hennes ideologi att inte använda päls i sina kollektioner finner jag inspirerande och viktig. Stellla har en förståelse för den moderna, unga kvinnan och skapar kläder därefter.

Feeling

image540


Jag skrev tidigare om färgade ögonskuggor. Nu är det blå toner som syns på ögonlocken på catwalken. Monique Lhuillier (bilden ovan), Thakoon och Lela Rose var bara några av dem som visade blåtonade ögonlock inför hösten. Jag kan inte hjälpa att få lite 70-tals/Agneta Fältskog- vibbar. På ett bra sätt :)

STAR

image538


Jag har skrivit om Yves saint Laurents stjärnor en gång tidigare och jag tycker bara mer om dem varje gång jag ser dem. Bilderna ovan kommer dels ifrån reklamkampanjen med Kate Moss, dels från YSLs vårvisning och dels från franska Vogue med Sasha Pivovarova.

Details

image535Detaljerna hos Givenchy är häpnadsväckande, såsom visningen i sig om jag får säga det själv, men nu koncentrarar vi oss på de där små, karaktäristiska, vackra fragmenten som ofta säger en hel del utan att alltid ta för stor plats.

Religion: Riccardo Tisci har inspirerats av latinamerikanernas religiösa övertygelse inför höstens kollektion och detta syns på hans visning i form av stora, gothiska kors i både diskreta och aningen mer.. indiskreta former.
Brodyr: Fantastiska kappor och korta jackor med brodyr som den ovan fick mig att kippa efter andan. Otrolig vackert!
Krås: Smala kostymbyxor med kråsiga skjortor i mjuka, krispiga material. Välarbetat, romantiskt och fantastiskt fint.
Lack och läder: Både skor och plagg i detta material dök upp på catwalken under visningen. Min favorit var dock denna lilla, inte alltför uppseendeväckande men ack så snygga väska i svart läder.

Balenciaga

image534Nicolas Ghesquiere håller innovativiteten vid liv vid varje ny kollektion för Balenciaga. Jag beundrar hans sätt förflytta sig från kollektion till kollektion med bibehållen och osviktande kreativitet och hur han lyckas återskapa den moderna kvinnan i alla hennes former genom åren.

I år är det en stark grundpelare för modehuset, arkitekturen, som har influerat dess designer och trots att det går att se grundaren Cristobal Balenciagas grundtanke lysa igenom denna kollekion är inslagen av futurism om än starkare. Jag gillar kombinationen av de råare, hårda och stela materialen jämte följsamma och mjuka tyger. De skarpt skurna jackorna som inte lämnar någon hänsyn till kroppens former är även dem otroligt intrycksgivande. Så även de gnistrande smyckena, de vackra mönstringarna och symmetrin i skrädderiet.
Nicolas Ghesquiere är och förblir en husgud!

Alessandra Facchinetti

image533Valentino Garavani har stigit ned från sin tron efter 45 år på ett av världens högst sedda modehus, Valentino, och lämnat över krona och spira till den unga italienskan Alessandra Facchinetti. Hon har tidigare designat för Gucci och berättar för pressen om hennes stora respekt och kärlek för Valentinos verk.

En kärlek och respekt som finns återspeglad i hennes första kollektion för märket. En smakfull, mjuk och elegant visning där betydelsen av vackert skrädderi och rena linjer togs till vara. Övergången är knappt märkbar men jag anser att Alessandra har satt sin prägel. En del av kreationerna fick mig att tappa andan. Den puderrosa tyllklänningen med en hög krage kombinerad med en mörkt marinblå, enkelknäppt kappa var definitivt en av dem. Visningen avslutades med två röda långklänningar i sann Valentino-anda och jag måste säga att Alessandra Facchinetti har klarat övertagandet av det prestigfyllda modehusets tron alldeles galant!

Falke+Chayalan

image536


Kan sockor vara elegant? Ja, det vill i alla fall designern Hussein Chalayan hävda med sin höstkollektion. Tillsammans med det tyska underklädesmärket, Falke, har han skapat strumpor som övergår i skor. Ett par ribbade svarta och ett par helgalna multifärgade grovstickade "strumpskor" spatserade längst med catwalken hos Chalayan under dennes visning i dagarna. Vad säger ni, kan ni tänka er ett par sock-skor i höst?

SONIA

image539


Lycklig lekfullhet tycks vara ledorden för Sonia Rykiels höstvisning. Precis som förra säsongen ler jag mig igenom hela visningen och faller pladask! Denna gång för luddiga, mjuka material, lustiga färger, plommonstop, glada mönster och soliga ansikten.

RSS 2.0