Gladiator

image586


Jag är toksugen på ett (eller flera par) gladiatorsandaler nu med det samma och som så många gånger förr hyllar jag Topshop! Se bara på härligheterna ovan! Dem korallröda ska bli mina, jag rosslar som Gollum;
-My precious, come to mama!

Bekymmerslös

image585


16 dagar tills skolan slutar, doften av sommar och en lycka som spirar ända ut i tåspetsarna. Vad tusan ska man säga, hakuuna matata folks!

Get carried away

image583image582


Det här mina damer och herrar är ett alltigenom fantastiskt editorial. Jag ryser. Carrie and Big for ever!

Mor och dotter

image577


Anna Wintour och dennes dotter Bee Shaffer dök upp på den stjärnspäckade årliga Costume Institute galan på Metropolitan museum of art i New York. Temat var i år superhjältar, ett tema som ytterst få anammade dock.Men Anna Wintour, som var en av arrangörerna i år, dök upp i en kreation från Chanel haue couture och påminde om någon slags kombination av prinsessan Leia och Marios Schwabs vårkollektion. Visst är det lite knäppt, men knäppt är bra och hey, kan någon dra på sig en utomjordisk klänning som denna och få det att se bra ut så är det fröken Vogue!
Och dottern sedan. Ja, det är ju ett enkelt konstaterande att elegans ligger i generna i det här fallet. I en dröm från Nina Ricci var Bee Shaffer en av galans många blickfångare.

Hello Marni!

image570
bilder från Style.com och Marni.com
Galet, lekfullt, innovativt, spännande, färgrikt och intressant. Adjektiven är många men ändå kan jag inte helt klä Marnis höstvisning i ord. "Det här är något speciellt" tänkte jag då jag först la ögonen på den.
Det är så lätt att avfärda en del kollektioner som tokiga, konstiga och obehagliga om man inte förstår tanken bakom dem. Marni kan definitivt passa in i den kategorin med knäppa hattar, annorlunda glasögon samt färg och mönstermatchningar vi inte är vana att se. Jag kan inte helt greppa tanken bakom konceptet då det gäller Consuelo Castiglionis Marni men jag begriper tillräckligt för att förstå att det här faktiskt är något speciellt.


Go for.. tropical

image569

bilder från Elle.com


Allmänt känt är det ju att våren sätter igång en rad olika känslor som ger oss en ursäkt för att spela ut, släppa loss och pröva på nytt. Så förklaringen till ovanstående kollage är helt enkelt vårkänslor.

-Långklänningen från Diane von Furstenberg är saftigt, somrigt, strålande vacker.
(Psst, budgetvarianterna hittar du på Zara!)
-Röda tygflats med halmbals-rosett (ja, jag hittade på ordet i skrivande stund) från Lanvin. Är det bara jag som blir sugen på att spendera hela sommaren med fossingarna i dessa.
-Och aftonväskan sedan, jag älskar den afrikanska känslan. Från Rafe.

Yes!

image566
bilder från Style.comFör någon vecka sedan skrev jag om aktivism och mode och vad passar då bättre som fortsättning på den tråden än en liten recension av Viktor&Rolfs höstvisning.
Budskapet är kort, tydligt, kraftigt och protesterande - No
Och vad passar bättre idag, den 1 maj, än en protest? En jäkligt snygg, fashionabel sådan till och med.
Viktor Horsting (till höger ovan) förklarar även anledningen till att häftklamrar spontat är utplacerade på plaggen med att säga "We wanted to say no to sewing".
Jeez, anyone else feeling rebelic?

To be mine?

image568
bild från Mulberry.com


Okej, jag står inför ett dilemma. En Mulberry ska (efter en tid av övervägande) inhandlas och frågan är nu helt enkelt, vilken färg?
Denna i Korallrött är f-a-n-t-a-s-t-i-s-k men regeln brukar ju vara att köra på mer klassiska väskor, särskilt då det rör sig om en lite större slant. En i brunt eller svart skulle kanske vara ett säkrare kort. Men hur kul är egentligen säkra kort?
Hur skulle ni ha gjort - hjälp mig!

RSS 2.0