Chanel Pre-fall

image299
Bilden ovan är en länk till kollektionen.


Hur kan man inte älska Chanel? Hur kan man låta bli att bli trollbunden av det mytomspunna modehuset, denna höjd av elegans som speglas endast genom en liten quiltad väska, hur kan man låta bli att förundras över Karl Lagerfeld eller allas vår Coco för den delen. Hur kan man inte smälta lite i det modehjärta man har då blicken flackar över dessa kollektionen förgyllda med små dubbelkorsade C:n?

Lagerfelds Pre-fall kollektion i Londin igår är inget undantag. I en kort resumering skulle jag säga att den är "väldigt Chanel." Allt ifrån chiffon till klassiska tweed-jackor, från volumiösa O-formade kjolar till drop-waist. Skorna; alltifrån loafers, till makalösa ankelboots och platåheels. Många vackra detaljeringar och applikationer och så självklart dem små, utsökta väskorna. Kapporna var bitvis ankellånga men i andra fall bars korta blazers med kostymbyxor.
Hår och make misstänker jag att Amy Winehouse står för inspirationen bakom. Minus kokainet. Fantastiska håruppsättningar, vågade eye-linerstreck och utsmyckningar i gothisk/klassisk-stil.

För musiken stod Irina Lazareanu och dennes Sean Lennon, på front-rows Chanel-emblem-beklädda stolar satt sanna Chanel-beundrare och jag misstänker att de inte blev besvikna. Hur kan man inte älska Chanel?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0