Hejdå

image554


Chloés höstkollektion är den sista som står i Paulo Melim Anderssons namn. Nästa säsong tar den brittiskt födde Hannah MacGibbon över. Hejdå säger vi till den svenske designern och ser med spänning fram emot en ny chefdesigner för det unga märket som ständigt står till förfogande för förändring.

För Chloé är ett modehus som har genomgått stora förändringar genom åren. Ni kanske minns då Pheobe Philo slutade som chefsdesigner och de skira, gräddvita sommarklänningarna och klumpiga bruna ankelstövletterna abrupt fick lämna plats för Paulos lackklänningar och Doc Martens? Alltsedan det då modehuset grundades i mitten av 1900-talet har dess trademark varit att det har skiftat beroende på dess designer. Nya, innovativa och moderna designers har genom åren fått ta plats på toppen av detta modehus för att senare kliva av tronen och lämna den till nästa talang. Det är därmed lätt att säga att ett designerbyte innebär stor förändring och början av en ny era för modehuset.
En av huvuddesignerna hos Chloé var Karl Lagerfeld (vidare beskrivning är väl överflödig?) som på 60 och 70-talen designade skira, blommönstrade blusar och långa kjolar som i sin tur står för stilen som idag representerar hela den eran.

För sin sista kollektion för Chloé har Paulo Melim Andersson grävt i märkets historia. Karl Lagerfelds mönstrade chiffonblusar finns där. Likaså Philos moderna, flickiga touch. Och för att inte tala om Paulo Melims edgy kreativitet som ändå har övertaget visningen igenom. Är det något som Chloé har behållt genom åren så är det ungdomen och den unga kvinnans uttryckssätt och vardagskläder. Chloé är ett mycket intressant modehus att följa. Både bakåt och framåt i tiden. 

Kommentarer
Postat av: Emily

Jag saknar Pheobe!

2008-04-09 @ 11:14:02
URL: http://verystylish.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0