Maison Martin Margiela

image551


Belgiskt födde Martin Margiela är en stark kontrast till en del av de kommersiella modehus som idag får stor plats i media. Då andra kämpar för att försäljningssiffrorna ska leta sig uppåt genom att göra ett varumärke istället för bra design är Margiela någon som nästintill eftersträvar anonymitet. Han är allt annat än mainstream och i en värld där det är otrolig svårt att lyckas om du inte kompromissar din produkt till efterfrågan är det otroligt svårt att behålla en individualitet.

Sin utbildning gjorde han på konstakademin i Antwerpen där han gick tillsammans med en rad olika revolutionära modeskapare. Designer som eftersträvande avantgarde i sitt skapande. Med andra ord värderade dem innovativitet och nyskapande. Tyvärr har få behållit just denna individuella prägel över sitt märke, eller bit för bit förlorat den till en modevärld starkt präglad av media och där man som designer har varit tvungen att fråga sig själv om man vill tjäna pengar eller vara just nyskapande och utanför det förväntade.

Att Margiela valde det senare av dessa alternativ går fortfarande att se på hans design. Design där form och motiv dekonstrueras och materialen är återanvända. Ett kännetecken är dem markerade axlarna som vi ser en hel del av i modet framöver.

Att se en designer med denna bibehållna individualitet och självsäkerhet i sitt nyskapande är otroligt upplyftande för mig som åskådare (och kritiker). Jag finner mig själv att gräva allt djupare inom intresseområdet mode och därmed längre bort från just mainstream och de mest många kommersiella modehusen som, tråkigt nog, förlorat sin glans

Kommentarer
Postat av: Louise

Coola bilder :)

2008-04-04 @ 17:34:03
URL: http://DetSomPassarMig.blogg.se
Postat av: sandra

snygga pics..!

2008-04-05 @ 11:55:02
URL: http://fashionbysandra.tjejsajten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0